SABANCI VAKFI, G20 ZİRVESİ ÖNCESİNDE DÜZENLENECEK F20 TOPLANTISINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Sabancı Vakfı, dünya genelinde 60’tan fazla vakfın üyesi olduğu Foundations 20 (F20) Platformuna Türkiye’den üye olan ilk ve tek vakıf oldu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında iklim sürdürülebilirliği temasıyla online olarak gerçekleştirilen F20 üyelerinin toplantısı bu yıl sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği temasıyla Sabancı Vakfı’nın da katılımıyla G20 Zirvesi öncesinde Milano’da düzenlenecek.

SABANCI VAKFI, G20 ZİRVESİ ÖNCESİNDE DÜZENLENECEK F20 TOPLANTISINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
banner98

Vakfın F20 platformu üyeliğini değerlendiren Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak Türkiye’de eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla ve tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum misyonuyla uzun yıllardır pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalara katkı sağlaması açısından hem Türkiye’de hem de yurt dışında yapılan iş birliklerine çok önem veriyoruz. İş birliği yapmanın değişimi hızlandıran bir gücü olduğunu biliyoruz. Uzun yıllardır üyesi olduğumuz önemli uluslararası platformların yanı sıra şimdi de iklim gibi önemli bir konuyu gündemine alan F20 Platformu’nda Türkiye’yi temsil etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

F20 Platformu Genel Sekreteri Stefan Schurig ise, “Sosyal gelişim alanında en önde gelen kurumlardan biri olan Sabancı Vakfı ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Uzun yıllardır çalışmalar yürüten Vakfın platforma dahil olması hem diğer üyelerimiz hem de sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele hedefimiz için çok kıymetli” dedi.

Sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konularında sivil toplum, özel sektör, düşünce kuruluşları ve politikacılar arasındaki iş birliklerine aracılık etmeyi amaçlayan F20 Platformu, aynı zamanda 2030 gündemi, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris Antlaşması’nın uygulanması konusunda da çalışmalar yürütüyor. 

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0