banner102

Öcalan'ın Ailesi İmralı'dan Döndü!

İmralı Adası'ndan dönen Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ve dayısı Süleyman Arslan basın mesuplarına görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öcalan'ın Ailesi İmralı'dan Döndü!
 İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan bugün kardeşi Fatma Öcalan, dayısı Süleyman Arslan ile görüştü. Saat 10.00'da İmralı'ya giden Fatma Öcalan, Süleyman Arslan ile Öcalan'ın cezaevi arkadaşlarından Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ve Cumalı Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu, saat 19.50'de Gemlik'e döndüler.
Jandarmadan ayrılıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan, "81 yaşında bir adamım. Bize hainlik yapıyorlar.

Sabahtan beri yarım saatlik görüşme yapabildik. bin 500 kilometre yol geldim. Yarım saat olmaz." dedi. Süleyman Arslan, gazetecilerin, Öcalan'ın barış süreci ile ilgili bir açıklaması olup olmadığı şeklindeki soruya ise, "Bize dediki, 'Barış süreci böyle olmaz. Bu böyle 
olursa, ben elimi çekerim. Otururum, seyrederim. Ben karışmam' dedi" diye yanıt verdi.
Süleyman Arslan, gazetecilerin, "Ne rahatsız etmiş onu?" sorusu üzerinede, "Barış olmadığından dolayı canı sıkılmış. 'Olmazsa, geri çekilirim' diyor" dedi.

FATMA ÖCALAN: HAPİSTEN SIKILMIŞ


Fatma Öcalan ise yaptığı açıklamada, "Artık hapisten sıkılmış. Böyle olmaz. Üç senedir gelemiyorum. Benim ayağım sakat. Normal olsun. Başka birşey istemiyorum. Artık o kapalı yerde dayanamıyor. Biz yarım saat dayanamadık" dedi.
Fatma Öcalan, "Kendisi bir şey söyledimi" şeklindeki soruya ise, "Aile arasında konuştuk" karşılığını verdi.
Fatma Öcalan, Süleyman Arslan, Felek Cızlamaz, Pervin Oduncu ile Fatma Öcalan'a ve Süleyman Arslan'a refakatcılık yapan fakat İmralı'ya gidemedikleri için kendilerini Gemlik'te bekleyen çocukları Dilek Öcalan ve Mehmet Arslan ile birlikte Gemlik'ten ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0