La Liga’ya ikinci Türk damgası

Arda Turan, La Liga’da sezon sonunda yılın en iyi yabancı futbolcusu seçilebilir.

La Liga’ya ikinci Türk damgası
banner98
Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, La Liga’da sezon sonunda yapılan ve en iyi performanslarını sergileyen futbolcuların yarıştığı, ‘La Liga’nın en iyi yabancı futbolcusu’ oylamasında adaylar arasında gösterilebilir.

Milli futbolcu Arda Turan, daha önce Real Sociedad’da forma giyen Nihat Kahveci’nin de seçildiği, La Liga’nın en iyi yabancı futbolcusu olma yolunda ilerliyor. Madrid ekibinde gösterdiği performansla İspanyol basınından büyük övgü alan Arda için otoriteler, milli futbolcuyu en iyi yabancı futbolcular arasında gösteriyor.

2004 yılında Real Sociedad formasını giyen golcü futbolcu Nihat Kahveci, 2003-04 sezonunda 32 maçta attığı 14 gol ve La Liga’da sergilediği müthiş performansla La Liga’da, ‘Yılın en iyi yabancı futbolcusu’ seçilmişti. Kahveci’den sonra La Liga’da Atletico Madrid formasıyla büyük başarılara imza atan Arda Turan’ın, İspanyol basınında Nihat Kahveci’den sonra yılın en iyi yabancı futbolcusu ünvanını alacak ikinci Türk futbolcu olabileceği de iddia ediliyor. Özellikle Atletico Madrid taraftarının da Arda’ya olan sevgisi ve milli futbolcunun taraftarlara karşı sempatik tavrı, Atleti taraftarlarını Arda Turan’a yılın en iyi yabancı futbolcusu seçilmesinde en önemli destek olabileceği de ayrıca belirtiliyor.

Atletico Madrid’e transfer olduğu günden bu yana büyük başarılara imza atan Arda Turan’ın kariyerinde; UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu, UEFA Süper Kupası ve İspanya Kral Kupası yer alıyor. Bu sezon La Liga’da, Barcelona’nın geçen hafta puan kaybı yaşamasının ardından şuan lider durumda bulunan Atletico Madrid’de Arda Turan, teknik direktör Diego Simeone’nin değişmezleri arasında. Madrid ekibinin başarısında büyük payı olan mili futbolcu için, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin transfer listesinde Arda Turan’ın ilk sıralarda yer aldığı gelen haberler arasında.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0