Karacabey Belediyesi Kreşi’ne çalışan annelerden tam not

Karacabey, 19.06.2018 – Modern kentleşme adına çarpıcı gelişmelerin gözlendiği Karacabey’de, sergilenen çağdaş belediyecilik faaliyetlerinin en önemlilerinden biri olarak nitelendirilen Kreş ve Çocuk Bakımevinin minik öğrenci ve aileleri, geçtiğimiz hafta düzenlenen yıl sonu etkinliğinde bir araya geldi.

Karacabey Belediyesi Kreşi’ne çalışan annelerden tam not
banner98
 Son derece coşkulu ve geniş bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci velileri, sunulan hizmet kalitesi nedeni ile Karacabey Belediyesi’ne minnettar olduklarını söyledi.

 

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve adeta ‘mezuniyet gecesi’ havasına bürünen etkinlikte, minik öğrenciler ve ebeveynlerinin sevincine ortak olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve geldikleri 4 yıl öncesinden bu yana ilçede her anlamda bir çağ değişimi yaşandığı vurgusunda bulundu.

 

Gözle görülür artış

 

Karacabey Belediyesi’nin geliştirdiği çeşitli sosyal proje ve aktivitelerle, kentin sosyal yapısında gözle görülür bir artış yaşandığının altını çizen Ali Özkan, pek çok gelişmiş kentte bile olmayan kreş hizmetini sunmalarının, tüm kesimlerin haklı takdirini kazandığını dile getirdi.

 

Karacabey Esentepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ait olan ve hiç kullanılmayan atıl bir bina ve bahçesini, ilçeye modern bir kreş olarak kazandırdıklarını belirten Özkan, kreşin 36-72 ay yaş aralığındaki 80 çocuğa hizmet verdiğini aktardı.

 

Kreş ve Çocuk Bakımevinin yaz aylarında da açık kalacağını ifade eden Özkan, yeni başvuruların kabul edilmeye başlandığını ve başvuruların, belediyenin 6. katındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

Çocuklar toprak ile buluşuyor

 

Belediye kreşinde, çalışan tüm anne ve babaların çocuklarına hizmet vermekten gurur duyduklarını dile getiren Özkan, “Tesislerde sportif, kültürel, zihinsel kişisel gelişim adına etkinlikler yapılıyor, çocuk oyun alanları ile parklar yer alıyor. Bilhassa çocukların yaparak, dokunarak, hissederek öğrenmesinin hedeflendiği tesislerde, ‘Kendin ek, kendin yetiştir, kendin ye’ sloganı ile çocuklar toprak ve doğa ile buluşuyor” dedi.

 

Çalışan annelere büyük kolaylık

 

Özellikle çalışan annelerin büyük ihtiyaç duyduğu ve 3 ile 6 yaş grubu aralığındaki çocuklara, yılın 12 ayı 5 öğretmenle çağdaş bir eğitim modelinin uygulandığına dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti: “Kreş bünyesindeki miniklere sabah ve ikindi kahvaltıları ile öğle yemeği de veriliyor. Çocuklar için büyük önem arz eden, sosyalleşme ve kişisel gelişim konularına katkı sağlayacak drama, halk oyunları gibi çeşitli aktiviteler de yer alıyor.”

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0