banner101

İşitme Engelliler Rabia Eylemi Yaptı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları Mısır'da askeri cunta ile Suriye'de diktatör Beşer Esed'in yaptığı katliamları kınadı.

İşitme Engelliler Rabia Eylemi Yaptı!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları Mısır'da askeri cunta ile Suriye'de diktatör Beşer Esed'in yaptığı katliamları kınadı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda 20'ye yakın sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek İslam dünyasında Müslümanlara yönelik katliamlara sessiz kalınmaması için ortak açıklama yaptı. Mısır'da askeri darbe sonrası yapılan katliamlara Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü üyeleri de işaret dili ve ellerindeki Rabia afişleriyle darbecileri kınadı.

Sivil toplum kuruluşlarının darbe ve katliamlara karşı ortak bildirisine AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak ve BBP Manavgat İlçe Başkanı Nusrettin Karakoç eyleme katılarak destek verdi. Beşar Esed ve Mısır'da askeri darbe yapan Sisi kınanmadan önce eyleme katılanlara Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tutuklanmadan önceki son konuşması dinletildi.

Sivil toplum kuruluşları adına Yasin Kaya bir konuşma yaptı. Askeri darbe sonrası sonrası Sisi'nin yaptığı katliamlarla Mısır'da firavunlar devrinin bitmediğini gösterdiğini belirten Kaya, Sisi'nin de günümüzün modern zalim firavunu olduğunu söyledi. İslam dünyasında kenetlenme, birlik ve beraberlik olmadığı için oluk oluk Müslüman kanı aktığını belirten Kaya, zalim diktatör Esed'in de 2 yıl içinde 100 binin üzerinde masum insanı katlederek Ortadoğu'nun Nemrud'u olduğunu gösterdiğini kaydetti. Kaya, "Mısır'da Mursi'ye karşı yapılan askeri darbe ve darbe sonrası masum insanlara karşı silah sıkılarak öldürülmesini lanetliyoruz. Seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir an önce görevinin başına dönmesini istiyoruz. Mısır'da Adeviye Meydanı'nda keskin nişancılar tarafından masum insanlara kurşun yağdırılarak öldürülmesini lanetliyoruz." diye konuştu.

Katliamları kınamada Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli, Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır ve değişik sivil toplum kuruluşu temsilcileri birer konuşma yaparak darbeci Sisi ile zehirli gaz atarak masum insanların ölümüne neden olan Esed'in yaptığı katliamları lanetledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0