Hükümeti topa tuttu!

Samsun’un Bafra ilçesinde Şehir Kulübü'nde düzenlenen geleneksel '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla düzenlenen yemekte dershaneler konusu gündeme oturdu.

Hükümeti topa tuttu!
banner98
Samsun’un Bafra ilçesinde Şehir Kulübü'nde düzenlenen geleneksel '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla düzenlenen yemekte dershaneler konusu gündeme oturdu. Eğitim-İş Bafra Temsilci Başkanı Suat Özkolay, AK Parti iktidarının, liseleri sadece diploma alınan kurumları haline getirdiğini söyledi.

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara ve Eğitim-İş Bafra Temsilci Başkanı Suat Özkolay’a Cihan Haber Ajansı'na'a (Cihan) dershaneler konusunda açıklamalarda bulundu.

Rüstem Kara, "Kurumsal olarak dershaneler sınav sistemi sonucu ortaya çıkan eğitim birimleridir. Hükümet sınav sistemlerinde herhangi bir değişiklik yapmadığı için, öğrenci dershanelerden vazgeçmez. Dershaneleri kapatmak için öncelikle sınav sisteminde vazgeçilmelidir. Dershaneleri sınav sistemlerini değiştirmediğiniz sürece kapatamazsınız. AKP'yi bir kez daha uyarıyoruz, bilimsel ve parasız eğitimi tasfiye etme, ticarileştirilmiş bir eğitim sistemini yaratma çabasından vazgeçin. Bakanlığın hazırladığı, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasını içeren yasa taslağı eğitim sisteminin sorunlarını daha da derinleştirecek düzenlemeleri içermektedir." dedi.

Suat Özkolay ise, "AKP hükümeti eğitim sistemini sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye devam edecektir. Eğitim politikaları konusunda iktidarın ve eğitimden sorumlu kurumların, görevlerini yerine getiremedikleri ortadadır. AKP iktidarı döneminde orta öğretim iflas etmiş, dershane sayısı yüzde 100 artmış, devlet liseleri sadece diploma alınan kurumlar haline getirilmiştir.’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0