banner102

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ;Katma Değer Vergisi Beyanname Ve Ödeme Süreleri Uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Katma Değer Vergisi beyanname ve ödeme sürelerinin uzatıldığını açıkladı. Bakan Albayrak ayrıca Ba-Bs formlarının verilme süresinin de uzatıldığını belirtirken belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan kesintinin yapılmayacağını söyledi.

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ;Katma Değer Vergisi Beyanname Ve Ödeme Süreleri Uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüsün ekonomiye etkileri sebebiyle bazı uygulamalarda yaptıkları değişimleri açıkladı. Bakan Albayrak'ın sosyal medya aracılığı ile yaptığı duyuruya göre Katma Değer Vergisi (KDV) beyanname ve ödemelerinin süresi uzatıldı.

Bakan Berat Albayrak bu değişikliği, “Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda; 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyanname verme ve ödeme süreleri 24 Nisan, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılmıştır.” mesajıyla duyurdu.

Belediyelerin vergi ödemeleri ile alakalı olarak da bir değişiklik yaptıklarını açıklayan Bakan Berat Albayrak, “Ayrıca Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık (Nisan-Mayıs-Haziran) kesinti yapılmayacaktır. Böylece tüm belediyelere, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir kaynak sağlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamalar çok sayıda vatandaşı memnun etti. Bu zorlu süreçte yoğunluk azalmasıyla vergi dairelerinin de yükü hafiflemiş oldu. Ayrıca belediyelerden kesinti yapılmayacak olması da yerel yönetimleri rahatlattı.

Emlak365


Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0