banner102

Gelecek Partisi’nden Doğu Türkistan için 100 bin imza!

Gelecek Partisi’nin Türkiye genelinde düzenlediği “Doğu Türkistan Yalnız Değildir. Doğu Türkistan Kadınlarının Sesiyiz” başlıklı imza kampanyası Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması ile basına duyuruldu.

Gelecek Partisi’nden Doğu Türkistan için 100 bin imza!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Çin zulmüne uğrayan Doğu Türkistanlı Uygur, Kırgız, Kazak kadınlarına armağan eden Gelecek Partisi 8 Mart ile start alarak tüm Türkiye genelinde Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler, Sosyal Politikalar, İnsan Hakları ve Dış İlişkiler Başkanlıklarının eşgüdümünde imza kampanyası başlattı. Bugün ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başlatılan imza kampanyasının detaylarını kamuoyu ve basın ile paylaşarak, Türkiye’deki mevcut hükümetin ve koalisyon iktidarının Çin politikalarını eleştirdi. 
Doğu Türkistan imza kampanyası hakkında uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhurbaşkanlığı ve tüm siyasi partiler bilgilendirilirken, BM temsilciliğine bir mektup ekinde iletilen dosyaların Cenevre ve New York’taki BM Merkezlerine ulaştırılması hususunda aracılık etmeleri talebinde bulunuldu. 
Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen programda ilk konuşmayı Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı Başkanvekili Doç. Dr. Erkin Emet yaptı. 
Emet, konuşmasında, Çin’deki zulme, insanlık dışı muameleye maruz kaldığı böyle bir durumda Gelecek Partisinin kurulduğu günden beri Genel Başkan, E. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun sürekli meseleyi Türkiye’nin gündemine getirdiğini vurgulayarak “Bu bizim Doğu Türkistanlılar için büyük bir moral. Bizim yalnız olmadığımızı, bizim sahipsiz olmadığımızı gösterdiler. İmza kampanyası bizi çok sevindirdi. Şimdiye kadar hükümet sözcü ve Dışişleri bazında açıklamalar yapmış olsa da hala sessizliğini koruyor. Emeği geçen parti yöneticilerine, il ilçe yöneticilerine hepsine Doğu Türkistan Sivil Toplum Kurumları adına teşekkür ediyorum. Bu haklı davamızda desteğinizi her zaman istiyoruz.” dedi. 
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başcı ise, Doğu Türkistan ile ilgili tüm dünyanın ayakta olduğuna yalnız Türkiye’nin sessizliğini koruduğuna dikkat çekti. Başçı, “Biz Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımızın talimatıyla, Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber Doğu Türkistan zulmünü sık sık dile getirdik arkasından da tüm illerimizde bir imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasında şunu gördük, birçok illerimizde ve ilçelerimizde; illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar maalesef izin vermediler. Düşündürücü bir konu bu. Yoksa yukarıdan talimat alarak mı böyle bir şeye kalkıştılar bilemiyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ailelerini esir kamplarında zulüm gördüklerini biliyoruz. İnşallah bizim bu hareketimizden sonra birileri devreye girer Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Çin’e gerekli ihtar verilir istiyoruz ama o cesaret var mı yok mu bilmiyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Başçı’nın ardından kürsüye gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım ise, tüm dünyanın sorduğu ancak Türkiye’nin cevaplayamadığı soruları bir kez daha dile getirdi. Yardım, “Ben bu kampanyanın bazı soruları cevaplamasına vesile olmasını arzu ediyorum. Bunlar uluslararası düzeyde herkesin aklına gelen ancak bu güzel ülkenin hükümetinin halkının sesine şahit olamayıp cevap veremediği sorulardır” diyerek, sorularını şöyle sıraladı: 
Neden Birleşmiş Milletler ve tüm dünya bu konuda çok net tutum sergilerken başkanlığını da bir Türk’ün yaptığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Türkiye’nin sesi çıkmıyor bu önemli.
Neden Mart ayında Çin Dış İşleri Bakanı geldiğinde Türkiye’ye geldiğinde Doğu Türkistan konusunun gündeme gelip gelmediğini biz öğrenemiyoruz bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor bu soruları bütün dünya soruyor. 
Neden çok sayıdaki dünya parlamentoları Doğu Türkistan kararları alırken milletimizi temsil eden Türkiye parlamentosu bunu gündeme bile almıyor. İşin acısı şudur; bütün dünya şu soruyu soruyor ‘Çin, Türkiye’nin sessizliğini neyin karşılığında aldı?’ bu soru bizi vicdanen yaralıyor.
 Neden Türkiye’nin kurucusu hatta en güçlü ülkesi olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantılarında bu konu bırakın tartışmayı gündeme bile gelmiyor?
Bu soruları bütün dünya soruyor biz de soruyoruz ama Sayın Genel Başkanımızın talimatı çerçevesinde bu imza kampanyasıyla biz bunları cevabını verdik.” 

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0