Fırıncıdan Anlamlı Kampanya!

Diyarbakır'da bir fırıncı askıya ekmek bırakma kampanyası başlattı.

Fırıncıdan Anlamlı Kampanya!
banner98
Diyarbakır'da bir fırıncı askıya ekmek bırakma kampanyası başlattı.

Kentte yıllardır bazı fırınlar tarafından ihtiyacı olan ailelerin rencide etmeden, ekmek ihtiyaçlarını karşılamaları için başlatılan askıya ekmek bırakma dönemi yeniden hayat buldu. Şehrin yoksul mahallerinden biri olan Arap Şeyh Mahallesi'nde bir fırıncı, dükkanın girişine koyduğu askıyla ekmek ihtiyacı olan ailelerin yardımına koşuyor. Askıda ekmek uygulamasını Arap Şeyh Mahallesi'nde hayata geçiren fırıncı esnafı, bütün meslektaşlarının bu uygulamaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu uygulamayı Diyarbakır'da artık birçok esnafın yapması gerektiğini ifade eden fırın çalışanları, “Zaten işsizlik ve yoksulluk bölgemizde artık bir meslek haline geldi. Hava şartları da buna eklenince ihtiyacı olan aileler mecburen istemeye utanıyorlar. Bizde bu yolu denedik. Sonuçta hepsi bizim insanımız. Bugün onların düştüğü duruma bizde düşebiliriz. Sonuçta düşmeyen kalkmayan bir Allah'tır” dedi.

Fırıncı esnafı askıyı gören herkesin askıya ekmek bıraktığını ifade ederek, “Mahallede oturan vatandaşlarda bu konuda çok duyarlı. Günde elliye yakın ekmek bırakılıyor. İsteyen istediği kadar ekmek bırakabiliyor. Bu vatandaşların isteğine bağlıdır" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0