Erzincan’da 5 Yılda 2 Milyon 800 Bin Tl Mikrokredi Verildi

Erzincan’da 5 yılda 2 milyon 800 bin Türk Lirası mikrokredi verildi.

Erzincan’da 5 Yılda 2 Milyon 800 Bin Tl Mikrokredi Verildi
banner98
Erzincan’da 5 yılda 2 milyon 800 bin Türk Lirası mikrokredi verildi.Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler, Erzincan Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde Erzincan’da faaliyetlerine başlayan Mikrokredi Erzincan Şubesi’nin aradan geçen 5 yıl içerisinde 2013 yılı sonu itibariyle 1489 mikro girişimci bayana ulaştığını ve toplamda 2 milyon 800 bin TL kredi imkanı sunduğunu söyledi.Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler,Erzincan’da mikrokredi şubesinin 2008 yılında faaliyete başladığını belirterek, aradan geçen 5 yıllık zaman dilimi içerisinde 2 milyon 800 bin liralık kredi dağıtıldığını ve bu kredilerin geri dönüşümünde yüzde 100 başarıya ulaşıldığını bildirdi. Bölge Müdürü Gürler, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Şubesinde dağıtılan Mikrokredilerin finansman desteğinin Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılında 100 bin TL, 2009 yılında 200 bin TL ve 2011 yılında İl Özel İdaresi Sodes Projesi kapsamında 184 bin TL olmak üzere toplamda 484 Bin TL olduğunu belirtip aktarılan bu fonlar ile dar gelirli mikrogirişimci bayanların sermeye ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti.

AĞRI’DA ŞUBE YOK

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler, mikrokredi projesi kapsamında Erzincan ile birlikte Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerinden sorumlu olduğunu söyleyerek, bu İller içerisinde sadece Ağrı İlinde şubelerinin bulunmadığını belirtti. Bölge Müdürü Gürler en kısa zamanda Ağrı Valiliği ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında gerekli protokolün imzalanarak Ağrılı mikro girişimci bayanların sermeye ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyete geçmek istediklerini belirtti.

MİKROKREDİ NEDEN ÖNEMLİDİR

Toplumda yoksulluğun azaltılmasının sadece hibe şeklindeki yardımlarla çözülemeyeceğine inandıklarını söyleyen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler; “Çalışamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve özürlülerin evlerine kadar giderek her türlü nakdi ve ayni ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Çalışabilecek kişilere ise, küçük birer sermaye verilerek onların bir başkasına avuç açmadan kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalıdır ve herkesin kabiliyetinin işe dönüştürülebilmesi için bir hayat suyuna, itici bir güce ihtiyacı vardır. Bu su da, küçük sermaye olan mikro kredidir. Çünkü işsizin ve dar gelirlinin sahip olmadığı en önemli unsur sermayedir.” dedi.

MİKRO SOSYAL İŞLETME İLE AYLIK 2000 TL GELİR HEDEFLEDİK

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı kapsamında, ülke genelinde 2013 yılı sonu tarihi itibariyle, 66 ilde ve 103 şubede, hiçbir teminat ve kefalet istenmeden, tamamen güvene dayalı olarak, 50 bin 637 aktif üyeye toplamda ise yaklaşık 120 bin dar gelirli kadına,yaklaşık 270 milyon TL mikrokredi verildiğini ve vadesi gelen mikrokredilerde %99,9 geri dönüş oranı sağlandığını ifade eden Bölge Müdürü Gürler; “Sadece hibe şeklindeki yardımlarla, insanlar fakirlik ve açlık sınırının üstüne çıkarılamaz. Bu bakımdan, kendi hesabına çalışmayı özendiren ve daha onurlu bir iş yapmaya imkân veren mikrokredi uygulaması Türkiye’de bütün illerde ve bütün ilçelerinde yaygınlaştırılmalıdır. Bunun için TİSVA, Mikro Sosyal İşletme’yi kurdu ve mikrokredi üyelerine gelirlerini aylık 2000 TL’ye çıkarmaları hedefinde ürün çeşitleri sunmaktadır.” dedi.

2023’TE YOKSULLUĞUN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak, Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te yoksulluğun olmadığı bir Türkiye hedeflediklerini belirterek “Yoksulluğun onurlu bir şekilde azaltılmasında yolumuzu aydınlatan bütün bağışçılarımıza ve destek veren Valiliklerimize sonsuz şükran borçluyuz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0