banner102

"Dizilerdeki şiddet görüntüleri, toplumda şiddeti arttırıyor"

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi (PM) üyesi Aydanur Gül, televizyon kanallarındaki şiddet görüntülerinin toplumda şiddeti ve kadın cinayetlerini tetiklediğini iddia etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi (PM) üyesi Aydanur Gül, televizyon kanallarındaki şiddet görüntülerinin toplumda şiddeti ve kadın cinayetlerini tetiklediğini iddia etti.

Şiddet, bıçaklı ve silahlı yaralamalı görüntülerinin gençlere kötü model oluşturduğunu savunan Gül, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) dizilerdeki şiddet ve şiddete teşvik eden görüntüleri sıkı takibe alması gerektiğini söyledi.

Mahalli seçim çalışması kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Gül, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin önemli çoğunluğunun şiddet içerikli olduğunu belirtti. Aydanur Gül, şiddet görüntülerinin özellikle gençlere kötü örnek olduğunu, son zamanlarda liselerde arkadaşını ve öğretmenini bıçaklayanların dizilerden etkilendiklerini söyledi.

Son 5 yıl içinde ülke geneli ve il bazında Antalya'da kadına şiddet ve cinayet olaylarının arttığını belirten Gül, "Maalesef ülkemizde çocuklarımız şiddetle erken yaşta tanışıyor. Baba çocuğunu şiddetle hediye olarak oyuncak tabanca alarak tanıştırıyor. Televizyon kanallarında diziler bütün sorunların çözümünü silah kullanarak çözüleceğini empoze ediyor. Kanallardaki şiddet görüntüleri ve silahlı sahneler gençlerimize kötü örnek oluyor. Şiddet ortamı başka bir şiddeti tetikliyor. Kadın cinayetlerine karşı milletçe sesimizi gür çıkarmalıyız. Kadına kalkan her eli lanetlemeliyiz. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Geleceğimizin dünyasını şekillendirecek çocuklarımızın şiddetle tanışmasının önüne geçelim. Dizi ve filmlerdeki şiddet, kanlı, silahlı, barutlu ve bıçaklı görüntüleri izlemesine izin vermeyelim. " diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0