Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Milletimize doğru dini bilgiyi öğrenmelerini tavsiye ediyorum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Milletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığından ve ilahiyat fakültelerinden, yetkin dini bilgiden şaşmayan ilim adamlarımızdan, doğru dini bilgiyi öğrenmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Milletimize doğru dini bilgiyi öğrenmelerini tavsiye ediyorum
banner98
 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Pek çok insanın din konusunda konuştuğu bir ortamda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak daha fazla şeyler yapmamızı milletimiz bizden bekliyor. Bununla ilgili gerek Din İşleri Yüksek Kurulumuz gerekse bütün birimlerimizle sahih, doğru dini bilgiyi hem üretmek hem de bütün insanlığa ulaştırmak için gayret ediyoruz. Bu konuda ilahiyat fakülteleri ile ortak çalışmalar yaptık." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası İyilik Ödülleri" basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dini bilgi adı altında paylaşımlarda bulunanlar için Diyanet İşleri Başkanlığına bir talimatı olup olmadığı" sorusu üzerine Erbaş, şunları ifade etti:

"Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kurulduğumuz günden bu yana sahih dini bilgiyi insanlarımıza ulaştırmak, Kur'an ve sünnet merkezli dini bilgiyi bütün milletimize ve insanlığa öğretmek için hep gayret ettik. Bundan sonra da bu çizgide devam edeceğiz. Pek çok insanın din konusunda konuştuğu bir ortamda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak daha fazla şeyler yapmamızı milletimiz bizden bekliyor. Bununla ilgili gerek Din İşleri Yüksek Kurulumuz gerekse bütün birimlerimizle sahih, doğru dini bilgiyi hem üretmek hem de bütün insanlığa ulaştırmak için gayret ediyoruz. Bu konuda ilahiyat fakülteleri ile ortak çalışmalar yaptık. Şimdi bu çalışmalarımızı daha da artırmaya devam edeceğiz."

"Milletimizi doğru bilgiye ulaştırmak için gayret gösteriyoruz"

Erbaş, doğru dini bilginin ilahiyat fakülteleri ve Din İşleri Yüksek Kurulunda üretildiğini vurgulayarak "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun bu konudaki çalışmaları şu an hızlanarak devam etmekte ve milletimizi doğru bilgiyle buluşturmak için elinden gelen gayreti göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyada zaman zaman yapılan bazı yanlışlıkları, yanlış bilgilendirmeleri tashih etme noktasındaki çalışmaları olduğunu bildiren Erbaş, "Dünya, teknoloji gelişiyor. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak teknolojiyi insanlığın hayrında kullanma noktasında daha güzel çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulunun yaptığı açıklamaların bağlayıcı olduğunu aktaran Erbaş, "Milletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığından ve ilahiyat fakültelerinden, yetkin dini bilgiden şaşmayan ilim adamlarımızdan, doğru dini bilgiyi öğrenmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0