BURSA MERKEZLİ ‘EL RAYYAN VAKFI’ AÇILDI…

Bursa merkezli El Rayyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yurt dışından gelen misafirlerin de katılımıyla açıldı.

BURSA MERKEZLİ ‘EL RAYYAN VAKFI’ AÇILDI…
banner98
 Kükürtlü Mahallesi, Oulu Caddesi üzerinde bulunan Gökberk Oylum Sitesi’nde hizmet verecek vakfın açılış töreni yoğun bir katılımla yapıldı.

Açılışa Bursa Vali Yardımcıları Yalçın Bulut ve Yunus Fatih Kadiroğlu, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, AK Parti Bursa Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikri Pala, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Duabi’den gelen konuklar katıldı.

Açılışta konuşan El Rayyan Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Başkan Vekili Semiha Yavuz; sosyal, eğitim ve kültürel projeleri hayata geçirme hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti. Güzel hizmetler yapmak için heyecanlı olduklarını ifade eden Yavuz şunları söyledi: “En yakın zamanda ‘Resulullah’a giden yolda engel yoktur’ sloganıyla hayata geçireceğimiz projemiz ile engelli, yetim ve ihtiyaç sahiplerini kutsal topraklara götürmek istiyoruz. Hac ve umre programımızın yanı sıra eğitime katkı amacıyla yetim öğrencilere destek vermeyi de planlıyoruz. Bunlarla birlikte birçok proje üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Projelerimiz olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız.”

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR BÜYÜK SONUÇLAR DOĞURABİLİR”

Konuşmasında El Rayyan Vakfı Eğitim Müdürü Ayetullah Urinbaev ve Vakıf Yönetici Zekiye Yanık’a teşekkür eden Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir cana, bir darda kalmışa yapılan küçücük dokunuşlar büyük sonuçlar doğurabilir. Mutluluk ve sıkıntıda birleşen eller en uzaklardaki kardeşlerimizin feryatlarını dindirebilir. Bizler de bu inançla ve güzel niyetlerle çıktığımız bu yolda, mutlulukları ve sıkıntıları paylaşarak ve en önemlisi ben değil de biz olarak yürüyeceğiz. Ulusal ve uluslararası bir vakıf olma hedefiyle çıktığımız bu yolda rabbim bizleri mahcup etmesin. Benlikten kurtulup rayyan cennetinde birlikte buluşmak dileğiyle, hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 

“PROTOKOLLER YAPIP ETKİ ALANIMIZI GENİŞLETECEĞİZ”

 

El Rayyan Vakfı Kurucu Başkanı Suudi Arabistanlı iş adamı Ahmed Abdulrahman Al-Bashari de halis niyetler ve amaçlarla güzel bir yolculuğa çıktıkları ifade ederek şunları söyledi: “Vakfımızla Türkiye’de Bursa’da ve diğer ülkelerdeki üst düzey yetkililerle protokoller yapıp yetimlere ve engellilere yardım etmek arzusundayız. Hastaneler, huzur evleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ile de iletişime geçip bu yardımlarımızı büyütmek ve geliştirmek amacındayız. Ayrıca boşanmalar sonrasında dağılan ailelerde ortaya birçok problem çıkmaktadır. Çıkan bu sıkıntılara aile danışmanları aracılığıyla çözüm bulmaya çalışacağız. Vakfımız kurumsallık anlayışıyla profesyonel bir şekilde hareket edecek. Örneğin başvurularımız internet yoluyla olacak. İhtiyaç sahipleri başvurularını, web sitemize girerek ve orda yer alan formu doldurarak yapacaklar.”

 

“VAKIFLAR İNSAN VE TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ KURUMLARDIR”

Al-Bashari sözlerini şöyle noktaladı: “Allah tarafından emredildiği üzere insanlar birbirlerine merhamet etmeli, güçlüler zayıflara yardım etmeli, küçükler büyüklerine saygı göstermeli, yetimlere sahip çıkmalılar. İnsan ve toplum ancak böyle yükselebilir, birlik beraberlik içerisinde ancak böyle olursa yaşayabilir. Bizler de bu amaçlarla bu yola çıktık. Şimdiki zamanda dünyanın birçok yerinde savaş var. Özellikle Müslüman coğrafyası maalesef zulümlerden ve savaşlardan büyük zararlar görüyor. O yüzden vakıflar zulüm gören insanlara yardım etmek, insanların yaşantısına düzen vermek ve onlara sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim anlamında katkı sağlamak için önemli kurumlardır.”

“DUALARLA AÇILIŞ”

Türkiye güzel bir dostlukları olduğunu belirten Suudi Arabistan Generali Ali Gamidi de gösterilen örnek misafirperverlikten dolayı tüm konuklara teşekkür etti. Gamidi şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz, ‘Kim yetime sahip çıkarsa cennete cennette onunla yan yana iki parmak gibi beraber olacağız’ şeklinde buyurmuştur. Bu vakfın da amacı yetimlere engellere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Bu güzel yolda emek verecek tüm vakıf yöneticilerimize başarılar diliyor sizlere de güler yüzlü karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Son olarak konuşan Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut da böyle hayırlı bir iş ve niyetle çıkılan bu yolda, El Rayyan Vakfı’na başarılar diledi.

Konuşmalar sonrasında El Rayyan Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Başkan Vekili Semiha Yavuz tarafından yurt dışından gelen misafirlere, El Rayyan Vakfı Kurucu Başkanı Ahmed Abdulrahman Al-Bashari tarafından da Bursa protokolüne teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın dualarıyla kesilen kurdele ile El Rayyan Vakfı’nın açılış yapılmış oldu. Konuklar açılıştan sonra vakıf merkezini gezerek yurt dışından gelen misafirlerle sohbet etti.

“AÇILIŞ SONUNDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİLER”

Açılış programının sonunda Berussa Otel de yurt dışından gelen misafirler ve Bursa protokolü akşam yemeğinde bir araya geldi. Gecede ayrıca Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde korunma ve bakım altında olan çocuklar ve İl Müdürlüğü görevlileri de yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0