BELEDİYE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Orhangazi Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında 2018 yılına ait Toplu İş Sözleşmesi anlaşması yapıldı.

BELEDİYE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
banner98
 Bir süredir sendika ile Orhangazi Belediyesi arasında süren Toplu İş Sözleşme şartları ile ilgili olarak Orhangazi Belediyesi’nde Daimi İşçi personelinin de hazır bulunduğu törende Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin arasında ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için ise yüzde 5 olmak üzere toplam yüzde 9’luk zam ve sosyal haklara da seyyanen 50 TL zam ile anlaşma imzalandı. İmza öncesinde konuşan Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Orhangazi’de çalışanlarımız adına son derece iyi bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan, işçilerin haklarını almaları konusunda bizlere karşı son derece fedakar davrandı. Kendisine çalışanlar adına teşekkür ediyorum dedi.

ÇAĞLAYAN; ÇALIŞANLARIMIZIN ŞARTLARINI ELİMİZDEN GELDİĞİNDE İYİLEŞTİRDİK

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan hazırlanan sözleşme konusunda tarafıma iletildiğinde bu konuda ne yapılması gerekiyorsa onu yapın gibi bir yaklaşımımız oldu dedi. Çağlayan, çalışanlarımızın en iyi sosyal hak ve maaşa sahip olabilmesi hususunda tüm imkanlarımızı göz önünde bulundurarak sendika yetkililerimizle bir süreç yaşadık. Bize sunulan taslakta şunu kısın bunu kesin gibi bir yaklaşımımız olmadı. Bu tamamen bir mutabakat sonucu gelinen noktadır. Sendika ve belediye olarak ortak istişare kültürünü ortaya koyarak sözleşmeyi hazırladık. Sizlerin haklarının daha iyi olması için gayret ediyoruz dedi. Çağlayan emsallerle kıyasladığımızda şartlarımızın daha iyi olduğu kanaatindeyiz diyerek, gönül çok daha iyi olmasını ister ama mevcut durumda bu noktada kalben mutmain olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bu noktada sendika yöneticilerimize ve samimi davranışlarından dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

SENDİKADAN BAŞKAN ÇAĞLAYAN’A PLAKET

Toplu İş Sözleşmesinin imza töreninin son bölümünde sendika başkanı Mehmet Keskin Başkan Neşet Çağlayan’a bir teşekkür plaketi takdim etti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0