Bebek Cinayetine 3 Müebbet

Samsun’un Bafra ilçesinde 1.5 yıl önce işlenen bebek cinayetinde dava son erdi.

Bebek Cinayetine 3 Müebbet
banner98
Samsun’un Bafra ilçesinde 1.5 yıl önce işlenen bebek cinayetinde dava son erdi. Bebeğin annesi ile 2 kişi müebbet hapisle cezalandırıldı.

Bafra’yı dehşete düşüren bebek cinayeti, Ekim 2012’de Aile Sağlık Merkezi’nin anne Arzu Demirel’i, Bafra Devlet Hastanesi’nde doğan bebeği kontrol etmek amacı ile merkeze davet etmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Aile Sağlık Merkezine davet edilen Arzu Demirel’e (21) bebeği soruldu. Demirel, bebeğinin öldüğünü ve Bafra’ya bağlı Iğdır Köyü’ne defnettiklerini, ölüm ilanı yapılması gerektiğini bilmediğini belirtti. Aile Sağlık Merkezi’ndeki yetkililer olayı anında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Olaya el koyan savcılık durumu emniyete bildirdi. Arzu Demirel, Hacınabi Mahallesi Sönmez Çıkmazı’ndaki evinden alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Anne Arzu Demirel, polisteki ifadesinde Samsun’da çalıştığı günlerde tanıştığı ve arkadaşlık yaptığı S.Ç. isimli şahıstan hamile kaldığını hamileliğini ailesinden gizlediğini ve 22 Ağustos 2012 tarihinde Bafra Devlet Hastanesi’nde sağlıklı bir kız çocuğu doğurduğunu söyledi. Polisteki sorgusunda, bir gün sonra hastaneden kendi isteği ile ayrıldığını belirten Arzu Demirel, bir arkadaşının evine giderek, biri ile evlendiğini, kocasının cenazesi dolayısıyla gelemediğini ve bir süre evinde kalmak istediğini söyledi. İfadesine göre bir akşam arkadaşında kalan Arzu Demirel, ertesi gün akşam saatlerinde taksi çağırarak evden ayrıldı. Yolda taksi beklerken hastaneden aldığı nevresim ile bebeğini boğarak öldürdü ve taksi içinde bebeği poşete koydu. Hacınabi Mahallesi Hacıahmet Sokak’ta taksiden inerek bebeğini çöp konteynırına attı.

Bafra Polisi gün boyu Bafra Belediyesi temizlik işleri çalışanları ile beraber dozer yardımı ile de Bafra Belediyesi çöplüğünde bebeğin cesedini aradı. Tüm aramalara rağmen 30 gün önce öldürülen bebeğin cesedine rastlanamadı.

İlk ifadesinin ardından Adliyeye sevk edilen Arzu Demirel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten Bafra Cumhuriyet Savcısı, olayın faili meçhul kalması üzerine dosyayı Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu’na gönderdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları soruşturma sonucu bebeğin öldürülmesi ve gömülmesi olayıyla ilgili Selami Sobacı (50), Hasan Atilla’yı (39) gözaltına aldı.

“BEBEĞİ ORMANA GÖMDÜK”

Hasan Atilla suçlamaları kabul etmezken, Selami Sobacı, bebeği Hasan Atilla ile beraber Bakırpınar köyündeki bir ormanlık alana 02.00 sıralarında gömdüklerini itiraf etti. Selami Sobacı ve Hasan Atilla, söz konusu ormanlık alana götürüldü. Selami Sobacı, bebeği keser yardımıyla gömdükleri ormanlık alanı tarif etti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Samsun Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Bafra Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin de yardımıyla ormanlık alanda toprağa gömülü bebek cesedi aradılar.

Bir ara Selami Sobacı’nın gösterdiği yerde yapılan kazada önce kemik parçaları ardından da bir kafatası bulundu. Ancak yapılan incelemede kemiklerin bir hayvana ait olduğu ortaya çıktı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dedektör yardımıyla mezar yerinin tespitine çalıştı. Yaklaşık yüzden fazla çukur açıldı. Ancak, arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Daha sonra Bafra Cezaevi'ne tutuklu bulunan bebeğin annesi Arzu Demirel, savcının talebi üzerine cezaevinden olay yerine getirildi. Arzu Demirel de bebeğin gömüldüğü mevkii tarif ederken gözyaşlarına boğuldu. Kazma kürekle ceset arama çalışmalarına köylüler de destek verdi. Daha sonra Bafra Belediyesi'ne ait iş makinesi yardımıyla ormanlık alanda bazı ağaçlar kesilerek iş makinesi ile ceset aranmaya başlandı.

Yapılan çalışmalar sonuçsuz kaldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü bebeğin bulunması için Ankara Kriminal Dairesi Başkanlığı'ndan yardım istedi. Bafra Adliyesi’ne sevk edilen Selami Sobacı ve Hasan Atilla tutuklandı. Tutuklu sayısı anne ile beraber 3’e çıktı.

DEDEKTÖR KÖPEKLER DE BULAMADI

Kepçe ile yapılan aramada bulunamayan bebek için Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanlığı’ndan kadavra arama dedektör köpekleri Ateş ve Gargi getirildi. Ateş ve Gargi isimli köpekler ile yapılan aramada cesede ulaşılamadı. Dava süresince zanlılardan Hasan Atilla tutuksuz yargılandı.

Karar duruşmasında anne Arzu Demirel son söz olarak, “Bebeğim nefes alırken benim ceza almamı doğru bulmuyorum” dedi. Diğer sanık ve avukatları, bebeğin sağ olma durumu olduğunu yönünde savunma yaptı.

3 MÜEBBET HAPİS

Bafra Ağır Ceza Mahkemesi, sanık anne Arzu Demirel’i “bebeğini kasten öldürme”, Selami Sobacı ve Hasan Atilla’yı “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan önce “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezasına, mahkemedeki iyi halleri göz önünde bulundurularak “müebbet hapis” cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme boyunca tutuksuz yargılanan ve son duruşmaya eli kolunu sallayarak gelene Hasan Atilla, tutuklanarak eli kelepçeli olarak cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0