banner102

Bal Alırken Dikkat !

Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, kış aylarıyla birlikte bal tüketiminin arttığını bunu fırsat bilen bazı kişilerin sokakta sağlıksız bal satışı yaptığını söyledi.Otlu, yaptığı açıklamada, bal...

Bal Alırken Dikkat !
Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, kış aylarıyla birlikte bal tüketiminin arttığını bunu fırsat bilen bazı kişilerin sokakta sağlıksız bal satışı yaptığını söyledi.

Otlu, yaptığı açıklamada, bal alırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Vatandaş balı öncelikle bildiği arıcılardan almalı. Şayet bu mümkün değil ise üzerinde markası, adresi, üretim izni olan balı tercih etmeli. Sokaklardan gelişigüzel bal almamalı” dedi.

Balın yasaklandığı hiçbir hastalık olmadığını belirten Otlu “Sadece şeker hastaları balı kontrollü yemelidir. Ayrıca 1 yaşını doldurmayan çocuklara da bal yedirilmemelidir” uyarısında bulundu.

Kış gelmesiyle bal tüketiminin de arttığına dikkat çeken Otlu şöyle devam etti:

"Balın faydalarını saymakla bitiremiyoruz. Her derde deva olan bal doğal bir vitamin deposudur. Balın içerisinde C vitamini, B1, B2, B6 vitamini bulunmaktadır. Bazı vitaminleri, başka hiçbir ilaca ve hiçbir ek gıdaya ihtiyaç duymadan baldan karşılayabilirsiniz. Ayrıca içinde barındırdığı C vitamini ile bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirebiliriz. Bal yaralara faydalıdır. Bağırsaklardaki doğal gıdalardan demirin alınmasına fayda sağlar. Bal ayrıca beyin ve sinir sistemi için gerekli olan hücreleri canlı tutmaya yarar. Kabızlığa iyi gelir. Soğuk suyla şerbet yapıldığında ishali durdurur. Yağı ve proteini enerjiye dönüştürür. Sinirlerin üzerindeki lifleri sarar. Organizmalarda 65'den fazla biyokimyasal işlemlerinde yardımcı olur. Vücudun kendi ihtiyacı olan proteinini sağlar.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0