Atatürk İçin Koştular!

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsayan geleneksel Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.Koşuya 400’e yakın öğrenci katıldı.

 Atatürk İçin Koştular!
banner98
Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsayan geleneksel Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

Koşuya 400’e yakın öğrenci katıldı. Kros müsabakalarında ilk üç dereceyi elde eden öğrencilere ve dereceye giren okullara kupalarını, Torbalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Aygün ve çeşitli okulların müdürleri verdi. Ödül törenine ilçedeki eğitim öğretim kurumlarında görevli okul müdürleri ve müdür yardımcılarının yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de katıldı. Koşuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Aygün, çocukların ve gençlerin sporu sevmesini amaçladıklarını, sporu teşvik etmek için bu tür turnuvaların zaman zaman düzenlendiğini söyledi.

AMBULANS VE TRAFİK POLİSİ GÖREVDEYDİ

Her yıl geleneksel olarak yapılan Atatürk Koşusu bu yıl birkaç haftadır gündeme getirdiğimiz üzere yeni parkurda gerçekleşti. İlk olarak 27 Aralık 1936’da Ankara’da gerçekleştirilen koşu o yıldan beri geleneksel olarak Türkiye genelinde yapılıyor. Bu bağlamda Torbalı’da yapılan Atatürk Koşusu’na ilçede bulunan tüm ilköğretim okulları ve liseler katıldı. Değişik kategorilerde gerçekleştirilen koşuda ilköğretim düzeyinde, minik kızlar ve minik erkekler; ortaöğretim düzeyinde yıldız kızlar ve yıldız erkekler; lise düzeyinde ise genç kızlar ve genç erkekler birinciliği kapmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Koşuda, görevli bir ambulans öğrencilerin düşüp yaralanma veya yorgunluktan bayılma tehlikelerine karşı hazır bulundu. Trafik polisi ise olası araç çıkışlarını engellemek amacı ile kontrolü sağladı.

KOŞUDA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER VE OKULLAR

Düzenlenen koşuda ödül alan okul ve öğrenciler ise şu şekilde oldu: Küçük kızlar bireysel kategorisinde, Cengiz Topel Ortaokulu'ndan Sultan Bozdoğan 1., Kuşçuburnu Barbaros Ortaokulu'ndan Ezgi Polat 2., Yeniköy Ortaokulu'ndan Manolya İltizar 3. olurken; Küçük Erkekler Bireysel kategorisinde Ayrancılar Ortaokulu'ndan Gökhan Solak 1., Fatih Ortaokulu'ndan Mehmet Emin Kara 2., Fatih Ortaokulu'ndan İsmail Mert Çetin 3. oldu. Küçük Erkekler Takım kategorisinde Ayrancılar Ortaokulu 1., Fatih Ortaokulu 2., Ayrancılar Atatürk Ortaokulu ise 3. oldu. Yıldız Kızlar kategorisinde Ayrancılar Ortaokulu'ndan Mizgin Avşar 1., Ayrancılar Ortaokulu'ndan Nazife Bayram 2. Yeniköy Ortaokulu'ndan Aylin Türüt ise 3. olarak yarışı tamamladı. Yıldız Kızlar Takım kategorosinde ise; 1.'liği Ayrancılar Ortaokulu alırken, 2. Cengiz Topel Ortaokulu, 3.Cumhuriyet Ortaokulu oldu. Yıldız Erkekler'de ise ödül alan öğrenciler; 1.Kaan Akbağ (Ayrancılar Atatürk Ortaokulu), 2. Ahmet Çetinöz (Ayrancılar Ortaokulu), 3. İsmail Güler (Ayrancılar Ortaokulu). Yıldız Erkekler Takım: 1.Ayrancılar Ortaokulu, 2. Ayrancılar Atatürk Ortaokulu, 3. Cengiz Topel Ortaokulu. Genç kızlar: 1. Serap Kulağası (Kız Meslek Lisesi), 2. Halime Topçu (Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi), 3. Mine Taga (Ticaret Meslek Lisesi). Genç Kızlar Takım: 1. Ticaret Meslek Lisesi, 2. Kız Meslek Lisesi, 3. Anadolu Lisesi. Genç erkekler: 1. Mehmet Can Özel(Endüstri Meslek Lisesi), 2. Osman Öztemel (Endüstri Meslek Lisesi), 3.Oğulcan Erdoğan (Endüstri Meslek Lisesi) Genç Erkekler Takım: 1. Endüstri Meslek Lisesi, 2. Torbalı İmam Hatip Lisesi, 3.Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0