banner102

Arslan bebeğe 'yol haritası' çizilecek

Beynindeki kötü huylu tümör nedeniyle tedavi için 30 Ocak'ta Bosna Hersek'ten İstanbul'a getirilen 8 aylık Arslan Kulacic'e ikinci kür kemoterapi uygulanmaya başlandı.

Arslan bebeğe 'yol haritası' çizilecek
 Beynindeki kötü huylu tümörün tedavisi için Bosna Hersek'ten İstanbul'a getirilen 7 aylık Arslan Kulacic'e ikinci kür kemoterapi uygulanmaya başlandığı, sağlık durumuna ilişkin sürecin olumlu ilerlediği bildirildi.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için gerekli 133 bin avroyu toplamak için ülkesinde yardım kampanyaları başlatılan Arslan Kulacic'in tedavisinde 4 haftanın geride kaldığını söyledi.

Başlangıçta yapılan cerrahi operasyon sonrasında yoğun bakımda takip edilen, ardından da tümör tipi belirlendikten sonra kemoterapi tedavisine başlanılan Arslan bebeğe ikinci kürün verilmeye başlandığını dile getiren Çuhadaroğlu, şu bilgileri paylaştı:

"İlk kür kemoterapi başarı ile tamamlandı. O süreci izleyen günlerde bir süre antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştı ama genel durumu gayet iyiydi. Serviste rahatlıkla anne ve babasının yanında takip edebiliyorduk. Bugünkü durumda ise ikinci kemoterapisi uygulanmakta. Bir sorun görülmemektedir. Antibiyotik vermeden takip edebiliyoruz. Kemoterapiler direnci de düşürdükleri için hastalarda enfeksiyonlara yol açıp antibiyotik tedavileri gerektirebiliyor. Arslan bebekte bu sorun olmaksızın takibini yapabiliyoruz."

İlerleyen günlerde üçüncü aşama kemoterapi kürünün uygulanacağını belirten Çuhadaroğlu, "Arkasından da tümörün durumu nedir, genel durumu nedir, daha detaylı kontrolleri yapılarak uzun vadeli yol haritası çizilecek." dedi.

Hastane ekibinin hassas davranışları ve deneyimi sayesinde herhangi bir sorun olmaksızın sürecin olumlu gittiğini vurgulayan Çuhadaroğlu, bu tür vakalarda üçüncü-dördüncü kürden sonra kemoterapinin kitle üstüne etkisi ölçmek için baştan bazı incelemeler yapmak gerektiğini anlattı. Çuhadaroğlu, o incelemelerin ardından kemoterapiye daha ne kadar devam edileceğine, başka protokoller uygulanıp uygulanmayacağına karar verileceğini söyledi.

"Karamsarlığa yönlendiren bir durum söz konusu değil"

Prof. Dr. Çuhadaroğlu, Arslan bebeğin tedavilere verdiği tepkinin olumlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda başa çıkılamayacak herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Tabii gün içinde oynamalar oluyor ama bu tedirgin edecek bir durum değil. Bu uzunca bir yol açıkçası ama şu güne kadar bizi karamsarlığa yönlendirecek bir durum söz konusu değil."

Çuhadaroğlu, pediatrik onkoloji ekibinin Arslan bebek ve ailesi ile iyi bir iletişim içerisinde olduklarını, sabırla tedavinin sonucunun beklendiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0