banner101

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Çözüm üretirken, cinsiyetçi bakış açısıyla hareket etmedik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 'Kadın sorunlarına çözümler üretirken, asla cinsiyetçi bir bakış açısıyla hareket etmedik. Sorunların çözümü için mücadelemizi dayanışma içerisinde sürdüreceğiz.' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Çözüm üretirken, cinsiyetçi bakış açısıyla hareket etmedik
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadın sorunlarına çözümler üretirken asla cinsiyetçi bir bakış açısıyla hareket etmediklerini belirterek, "Sorunların çözümü için mücadelemizi dayanışma içerisinde sürdüreceğiz. Ülkemiz, 'Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye' anlayışıyla 2023 hedeflerine yürüyüşünü sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayatı emek ve sevgileriyle ilmek ilmek dokuyan, aileye ve topluma güç katan, dünyaya fedakarlık ve mücadeleleriyle birbirinden güzel izler bırakan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Anadolu'nun kadınlarının, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta olduğunu belirten Kaya, devletin kuruluşunda ve en zor anlarında görev üstlenen kahraman kadınların, gerektiğinde vatan savunmasında da hayati roller oynadığını ifade etti.

Kahraman kadınların bıraktığı bu mirasın, herkes için gerçek bir rehber niteliğinde olduğunu aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizin, inanç ve değerlerimizin taşıyıcı unsuru olan kadınlarımız, Türkiye'nin gücüne güç katan öncülerimizdir. Türkiye olarak, özellikle son 15 yılda sağladığımız büyük ilerleme ve gelişme, tarih ve medeniyetimizin omuzlarında yükseldiği, insanlığa ışık tutan vefakar kadınlarımızın çabalarıyla gerçekleşmiştir. Bugün kadınlarımız siyasette, iş dünyasında, eğitimde, sanatta, sporda, hayatın her alanında büyük başarılara imza atıyorlar. Hep bunun mücadelesini verdik, veriyoruz."

"Gözle görülür bir ilerleme kaydedildi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, kadınların güçlenmesi ve desteklenmesi konusunda çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Kaya, sağlanan ayrıcalık ve kolaylıklarla gözle görülür bir ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

Kaya, kızların ve kadınların hayatın her alanında hak ettikleri yeri almalarına destek verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını iletti.

Kaya, "Kadın sorunlarına çözümler üretirken, asla cinsiyetçi bir bakış açısıyla hareket etmedik. Sorunların çözümü için mücadelemizi dayanışma içerisinde sürdüreceğiz. Ülkemiz, 'Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye' anlayışıyla 2023 hedeflerine yürüyüşünü sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0