banner102

220 Kiloluk Zöhre Gezek Yardım Eli Bekliyor

İzmir’in Ballıkuyu semtinde derme çatma bir binanın bodrum katında oturan 220 kiloluk Zöhre Gezek (38), hareket edemez hale geldiği için evine girmekte bile zorlanıyor.

220 Kiloluk Zöhre Gezek Yardım Eli Bekliyor
İzmir’in Ballıkuyu semtinde derme çatma bir binanın bodrum katında oturan 220 kiloluk Zöhre Gezek (38), hareket edemez hale geldiği için evine girmekte bile zorlanıyor. 20 gün önce hastaneye gitmesi için evinden komşularının yardımıyla çıkarılan Zöhre Gezek, hastane dönüşü merdivenleri inemediği için evine giremedi. Bir hafta kadar arabanın içinde yatıp kalkan Gezek, evin girişinde bulunan kömürlüğe taşındı. Minderler üzerinde günlerce kalan kadının imdadına Konak Belediyesi yetişti. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kömürlüğü genişleterek Zöhre hanıma bir göz odalık yaşam alanı haline getirdiği yerde, eşi Raci (56), kızı Elvan (19) ve oğlu Okan Gezek (13) de kalıyor.

Zöhre hanımın eşi Raci bey, 20 yıl önce evlendiklerinde eşinin 80 kilo civarında olduğunu, 5 ay önce hastanede 220 kilo olarak tarttıklarını belirterek, eşinin tedavi edilmesini istedi.

6 yıldır ayağa kalkamadığı için, vücudunun her yerinde yatak yaraları olduğunu söyleyen Zöhre Gezek, Sağlık Bakanlığı’nın kendisine el uzatmasını istiyor. Zöhre Gezek, “Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyorum ama bir çare bulamıyorlar. Çok fazla ödem var. İlaç verip gönderiyorlar. Verdikleri iğneyi ben kime yaptırayım. İğnemi eve gelip yapmaları gerekiyor ama ne İl Sağlık Müdürlüğü ne de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yardımcı oluyor. Tek istediğim sağlığıma kavuşmak. Bakanlık bana el uzatsın. Hastaneye yatırıp tedavi etsin. Hastaneye gidip gelmek bana işkence oluyor. 5 ay sonra tekrar gitmem gerekiyor, ne olur bana yardım edin.” diye feryat etti.

Kayınvalidesinin iki göz odasının da rutubetten durulamayacak halde olduğunu söyleyen Zöhre Gezek, “Konak Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İki göz odamız var ama rutubetten duramıyoruz. Hiç eşyamız da yok. İki çocuk, eşim ve ben kömürlükten bozma bu tek göz eve sığındık. Yardım severlerden ve ilgili makamlardan yardım istiyoruz.” dedi.

Zöhre hanımın eşi Raci bey işitme kaybı, kalp ve şeker hastalıkları nedeniyle çalışmadığını ve emekli olduğunu, 3 ayda bir 1.180 lira aylık aldığını belirterek, eşinin tedavisini yeşil kartla yaptırdığını söyledi. Raci Gezek, “Bu bize reva mı? Bu parayla geçinmek mümkün mü? 3 metre kare alanda yaşamaya çalışıyoruz. Devletten yardım bekliyoruz, lütfen bizi duyun. Eşimi iyileştirin.” diyerek devletten yardım eli beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0