banner102

22 Karakol Kapatılıyor!

Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa kırsalında bulunan toplam 22 jandarma karakolunun, İçişleri Bakanlığı onayıyla kapatılmasına karar verildi.

22 Karakol Kapatılıyor!
 Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü Jandarma Karakolu inşaatı sırasında çıkan ve 18 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın silahla vurularak öldürüldüğü olayın ardından yeni karakol yapımıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. Çözüm süreciyle yeni karakolların yapılmaya başlanması iddiasının gerçek olmadığını belirten yetkililer, aksine çok sayıda karakolun ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle kapatılmaya başlandığını açıkladı.


İçişleri Bakanlığı onayı ile Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'da bulunan 22 jandarma karakolunun kapatılmasına karar verildi. Buna göre Diyarbakır'da 8, Mardin'de 9 ve Şanlurfa'da 5 jandarma karakolu önümüzdeki dönemde kapatılacak.

Kapatılmasına karar verilen karakollarla ilgili resmi işlemlerin sürdüğü belirtilirken, söz konusu illerde bazı karakolların tahliye işlemlerine başlandığı da öğrenilldi. Karakolların kapatılmasının çözüm süreciyle bir ilgisinin olmadığı, bunun daha önceden planlanmış faaliyet kapsamında yapıldığını ifade eden yetkililer, bölgede yeni karakol yapımı olmadığını da kaydetti.


Daha önce ihtiyaç nedeniyle yapılmış ancak şu anda pasif durumda bulunan karakolların kapatılmasına karar verildiği, karakolların kendi bölgesindeki suç oranı, karakolun fiziki yapısı, ihtiyaç olup olmadığı kriterlerinin uzmanlar tarafından değerlendirilmesi sonucu kapatılması kararı alındığı öğrenildi.

Mevcut karakol binalarının da güçlendirilerek modern bir hale getirilmesinin hedeflendiğini belirten yetkililer, bu karakolların sorumluluk sahalarının genişletilerek, araç, gereç ve personel bakımından güçlendirileceğini vurguladı. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa bölgelerinde yeni karakol yapımına ilişkin bir planlamanın olmadığını bilgisini veren yetkililer, kapatılacak 22 karakolun dışındakilerle güvenlik hizmetine devam edileceğini bildirdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0