banner102

10. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI BUGÜN BAŞLADI

Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR Türkiye) tarafından 10 yıldır düzenlenen IRENEC Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı, bu yıl COVID-19 pandemisi nedeniyle sanal konferans olarak düzenleniyor. Bugün başlayan konferans, 4-6 Haziran 2020 tarihleri arasında devam edecek. Etkinliği ücretsiz takip etmek için www.irenec.org web sitesi üzerinden kayıt yapılması yeterli. Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı, üç gün boyunca 70 konuşmacı ile 24 oturumun gerçekleşeceği konferans, anlık simultane uygulaması ile istenen dilde izlenebilecek.

10. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI BUGÜN BAŞLADI

Yenilenebilir Enerji alanında fikir önderleri IRENEC 2020’de

IRENEC Konferansı’nda dünya çapında fikir önderi olan birçok isim konuşmacı olarak yer alacak. Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Peter Rae, Dünya Biyonerji Birliği (WBA) Başkanı Christian Rakos, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (Irena) Başkanı Dolf Gielen, Almanya Society to Promote Solar Energy Başkanı Eberhard Waffenschmidt, İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Hasan A. Heperkan, Kanada Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü Uygulamalı Bilim ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mark Z. Jacobson, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Oğuz Can, EUROSOLAR Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Başkanı Peter Droege, Şişecam Yönetim Kurulu Üyesi Şener Oktik bu isimlerden sadece bir kaçı.

Prof. Dr. Uyar: En ucuz kaynak olan Yenilenebilir Enerjiye geçiş sürecini, acil olarak hızlandırmalıyız”

Yılda 7 milyon kişinin hava kirliğinden hayatını kaybettiğini hatırlatan Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, “Yeryüzünü kuşatan ve kaynakları tükenmeye mahkum mevcut dev enerji ağının yarattığı çevre kirliliği, sağlık sorunları, savaşlar ve yoksulluk ile insanlığa ve yer küreye karşı bir tehdit olduğunu artık herkes biliyor. COVID-19 pandemi dönemimde yaşanan çevre odaklı değişim de bir kez daha gösterdi ki, acil olarak fosil yakıt kullanımından vazgeçmemiz gerekiyor. Dünyada bu gerçeği çok önce görmüş ve yenilenebilir enerjileri geliştirmek için araştırmalar, düzenlemeler yapmış ülke, kurum ve kişilerin çalışmaları sonuçlarını veriyor.

Artık günümüzde “Yenilenebilir Enerji” kullanımı, en ucuz yöntem. Diğer tüm alternatiflerine göre, dış maliyet denilen çevreyi tahrip etme durumunu bile hesaba katmadan en ucuz enerji, yenilenebilir enerji. Örneğin Birleşik Arap Emirlikleri’nde güneşten elektrik üretiminin maliyeti Türk lirası ile 10 kuruş. Bu rakama büyük ölçekli elektrik üretilebiliyor. Maalesef biz ülkemizde elektriğe 90 kuruş veriyoruz. Bu nedenle hem çevre, hem sağlık hem de ülke ekonomimiz için yenilenebilir enerjiye geçiş konusu ülkemizde hızlandırılmalı. Enerjide çözüme gidişin yol haritasını, dünya çapında başarılı isimler ile IRENEC 2020 konferansında çizeceğiz. Konferans ile amacımız, üretici, işletmeci, hizmet ve finansman sağlayan tüm aktörlerin de bu dönüşümü öngörerek geleceğe yönelik planlar yapmaları için yol gösterici olmak.

10. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı’nda konular, “%100 Yenilenebilire Geçişte Yerel veya Küresel Faaliyetler”, “İklim Değişikliği”, “Biyokütle”, “Enerji Geçişi”, “Enerjiyle İlgili Ekonomik, Çevresel ve Politik Konular”, “Fotovoltaik”, “Hidrojen & Yakıt Hücreleri”, “Jeotermal”, “Mimaride Enerji Verimliliği ve Sıfır/Artı Enerji Kavramları”, “Okyanus Enerjisi”, “Rüzgar Enerjisi, “Sektörlerde %100 Yenilenebilir Enerjilere Geçiş”, “Solar Enerji”ve “Temiz Ulaşım Teknolojileri & Stratejileri” başlıklarında ele alınacak.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0