TURGAY ERDEM’İN ALİNUR AKTAŞ SEVGİSİ

ManşetX Ankara Gazetesinin yayın hayatına başlaması ile birlikte bir ayın yarısından fazlasını Ankara’da geçirmek zorunda kalıyorum. İNCE MEDYA GRUP olarak artık Ankara’da bir ortağımız var. Ortağın ismini zikretmesem de, araştıranlar kim olduğunu bulacaktır.

     ManşetX Ankara Gazetesi birbirinden özel röportajlarla Ankara’nın gündemini belirlemeye devam ediyor. Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’de,  ManşetX Ankara Gazetemizin sayfalarına konuk oldular. Ankara’da büyük ses getiren gazetemiz dopdolu ve tümü renkli 12 sayfası ile okuyucuları ile buluşmaya devam ediyor. ManşetX ile ManşetX Ankara Gazetemiz binlerce abonesine ulaşarak, bir anlamda Bursa ile Ankara’yı birleştiriyor.

     ManşetX ve ManşetX Ankara Gazetelerimize abone olmak isteyen okuyucularımız gerek sosyal medya üzerinden gerekse İNCE MEDYA GRUP üzerinden bize ulaşıp abone olabilirler.

TURGAY ERDEM İLE ALİNUR AKTAŞ ANLAŞTI MI?

     Evet sevgili okuyucularım bu yazımda, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a olan sevgisini gündeme getireceğim.

Bu sevginin dışında, belediyeler arasında neler olup bitiyor, ne tür restleşmeler oluyor bunları da gündeme getireceğim. Nilüfer Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi bir villanın yıkımı konusunda karşı karşıya gelmişti.

Şimdi okuyucularım diyecek ki Necmi bey nedir bu iki başkan arasındaki sevgi olayı diyecek. 2020 yılının 10 Temmuz günü İNCE MEDYA GRUP olarak Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etmiştik. Ziyarette Turgay Erdem’in kayınçosunun olduğu iddia edilen ama Turgay Erdem yaptırdı olarak bilinen villanın durumunu Turgay Erdem’e sormuştuk.  Villaya ulaşım için özel yol yapılmış ama villa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla yıkılmış ve milyonlarca lira heba olmuştu. Ziyaretimizde başkan Erdem bize, Necmi bey sıkıntılar var. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yıkılması gereken binaları neden yıkmıyor. Bununla ilgili haber yapabilirsiniz dedi. Biz İNCE MEDYA GRUP olarak her zaman kaçak yapılaşma ile mücadele ediyoruz. Geçmişte yaptığımız yayınlara bakıldığı zaman İNCE MEDYA GRUP’un bu konudaki çabası görülecektir.  Özellikle İznik kaçak yapılaşmanın merkezi haline gelmiş durumda. En son Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Nezir Asaroğlu isimli müptezelin 16 dönümlük tarım arazisi imara açıldı. Ayrıca İznik Gölü civarında kaçak yapılaşma devam ediyor.

Bakalım AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala bu ranta dur diyecek mi?

     Turgay Erdem meselesine dönecek olursak. Turgay Erdem’i ziyaret ettikten 1 hafta sonra 17 Temmuz 2020 günü Turgay Erdem beni arayarak,  özel kalem müdürüm size bir dosya verecek,  bu dosyada tüm Bursa’da kaçak yapılarla ilgili resmi kayıtlar,  belgeler ve bilgiler var dedi. Bizde o dosyayı alıp kamuoyu ile paylaştık.  Fakat ne olduysa biz bu haberleri yaptıktan sonra iddialara göre Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş masaya otururmuşlar, Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olan işleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer Belediyesi’nde olan işlerinin beraber el ele kol kola, al gülüm ver gülüm noktasında kararlar alınarak, kendilerinin istedikleri dosyaları meclisten geçirerek birbirlerinin rantına sebebiyet verdiler. Bu dosyalar ile ilgili iddialar odur ki şöyle düşünün. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin X birisiyle ilgili Nilüfer Belediyesi’ne talebi var. 0.50 olan emsal artışının 3 katı emsal artışı verilmesi. Yine iddiaya göre Osman Ayrıdilli’nin gündeme getirdiği ve başkanın onay verdiği öyle bir dosya var ki. Tam anlamı ile akıllara zarar. Bazı iddialara göre de 5 6 milyon liralık destekler yapıldığı. Mimarlık çizimini de biz yapalım, 2 milyonluk 3 milyonluk bağışlar yapın biz sizin emsal artışınızı da veririz türündeki iddialarda çok vahim. Tüm bu iddiaları araştırıp, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki garip bağlantıları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI BİNASINDA İNTİHAR GİRİŞİMİ

     Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa İl Başkanlığında cereyan eden bir olaya da değinmeden olmaz.  Kimliği belli olmayan bir şahıs AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasının üzerine çıkarak, intihar etme girişiminde bulundu. Şahsın intihar girişiminin başarısız olmasında polisinde çok büyük katkısı var. Polis bir anlık dalgınlığından yararlanarak intihar etmek isteyen şahsı etkisiz hale getirdi. O polis kardeşlerimizi de canı gönülden kutluyorum.

Tüm bu olumsuzlukların üstüne Covit 19 Delta Versiyonu da tüm hızıyla toplum arasında yayılmaya devam ediyor.  İnsanımızda 3. Dalgamı gelecek endişesi var. Buradan tüm yurttaşlarımızı aşı olmaya ve tedbirli davranmaya davet ediyorum.  Pandemi ekonomiyi zora soktu, İnsanların ciddi ekonomik sıkıntıları var. Hadi memurun güvenecek bir işi ve kazancı var. Ya serbest meslek üzerine çalışanlar, esnaf ne olacak olası bir 3. dalgada.  

AK PARTİ BURSA VE FARUK ÇELİK

     Son zamanlarda, AK Parti Bursa’da önemli bir tartışma konusu var. Eski Bakan Faruk Çelik’in AK Parti Bursa İl Başkanlığının bayramlaşma töreninde yaptığı konuşma Bursa gündemine oturdu. Konuşmasında Faruk Çelik çok önemli mesajlar verdi. Faruk Çelik, tevazunun bırakılmaması gerektiğini, AK Parti’de kutuplaşmaların bitirilmesi gerektiğini, makamlara gelen kişilerin makamdan güç almak yerine geldiği makama güç vermesi gerektiğine vurgu yaparak,  çalışın üretin, konuşup eleştirmeyin dedi. Bende Faruk Çelik’in konuşmasını çok yerinde ve faydalı buldum. Konuşmasını dinlerken düşündüm. Faruk Çelik Bursa’dan ayrılalı 11 yıl olmuş. 2010 yılında Şanlıurfa’dan Milletvekili oldu. En son Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı. Ayrıca Faruk Çelik Bursa siyasetinin son 40 yılının en önemli tanıklarından biri. Siyaseti çok iyi okuyor. O günkü konuşmasında bunca kişinin arasında bana niye söz verildi diye espride yaptı. Faruk Çelik o gün 7-8 dakikalık bir konuşmaya çok şey sığdırdı. Özellikle konuşmasının sonunda mevki noktasında insanlara kibir abidesi olarak gözükülmemesi ve herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi. Bence AK Parti’nin son zamanlarda Bursa’da oy kaybetmesinin ana nedenlerinden birisi de bunlar.  AK Parti İl Başkanlığı binasında intihar girişiminde bulunan vatandaşın iş o noktaya gelmeden sorunu dinlenseydi, sorununa çözüm bulunsaydı o vatandaş o intihar girişiminde bulunur muydu? Bu soruları sormak gerek.  Faruk Çelik konuşmasında kırmaya dökmeye gerek yok diyerek partililere olumlu mesajlarda verdi.  Faruk Çelik’in konuşmasından sonra eski AK Parti Bursa İl Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Salman’da konuşma yaptı.

Gerçi Ayhan Salman nasıl üstün bir başarı sergiledi ki, AK Parti MKYK’da yer aldı. Bu da çok tartışılacak bir konu. Bayramlaşma programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’da bir konuşma yaptı.  Efkan Ala konuşmasına başlamadan,  bu bir bayramlaşma programı il danışma meclisi değil. Milletvekili arkadaşlarımda sağdan sola doğru bir akışla Bursalı hemşerilerimiz ile bayramlaşsın sonra ben konuşma yapacağım dedi. Efkan Ala konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını Bursalılara iletti. Yani bir anlamda Bursa’nın patronu benim demiş oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz emre
Yavuz emre - 3 yıl Önce

Memleketi bu hale getirdiniz, yakında aç ız diye bağıracağız, hayat pahalılığı, akp bin kayırmadık politikası, hazineyi tamtakır yapması, etrafını zengin etmesi, ülkeyi bu hale getirmesi , bir erken seçim yapmasıyla daha fazla memleketi uçuruma götürmemesi gerekir.

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0