Tarımda Hezimet! Seçimde Hezimet

Değerli okurlar; Uzun süredir gündemden düşmeyen 31 Mart seçimlerini konuştuk. Sonunda sağ salim seçimler bitti. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu seçimler, sadece siyasi aktörlerin yarışı değil, aynı zamanda ekonomik durumumuzun da bir yansımasıydı.

Kırsal kesimde yaşanan ekonomik zorluklar ve çiftçilerin desteksiz bırakılması, seçim sonuçlarına yansıdı. Kırsala baktığımızda, kırsaldan uzaklaşan kırsala destek vermeyen ekonomik gidişat, renklerin değişmesinde büyük etkisi oldu.

Bunlara bağlı olarak zamanında ödenmeyen tarımsal destekler, yetersiz kalan tarımsal destekler, ithalat lobilerine ayrılan milyar dolarlar ve çiftçinin sesine kulak vermeyenler, renklerin değişmesinde etkili olurken; Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsala duyarsızlığı dengeleri değiştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Yumaklı’nın memleketi Kastamonu’da kırmızı renge dönüştü. Sayın Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da yaşanan bu değişim, 10 aylık görev süresindeki başarısızlığın bir göstergesi oldu. Sayın Bakan 10 aydır görevde. 10 aydır ülke genelindeki tarımdaki başarısızlığını Kastamonu’yu kaybederek taçlandırmış oldu.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu başarısızlıklara karşı gereken adımları atacağına inanıyorum.

Artık üreticiyi göz ardı eden ve ithalat lobilerine hizmet edenlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda durmaması gerektiğini alın teri ile üretim yapan çiftçimiz bekliyor!

Kırsal artık Sine-İ Millete dönülmesini bekliyor.

Üretici, sine-milletten uzak olanların,  kırsalı göz ardı edenler için artık gereğinin yapılmasını ve üretenlerin yanında olmayanların Bakanlık koltuğunda oturmamısını istiyor.

Sine-i millet artık tarımda adımların atılmasını, biriken sorunların çözülmesini istiyor!

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0