banner101

Türk ve Avrupa basını Beşiktaş ve Cenk Tosun’u yazdı

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Ocak ayı medya raporunu açıkladı. Rapora göre en çok konuşulan takım Beşiktaş olurken, en popüler futbolcu ise Cenk Tosun’du. Türk futbolu 28 günlük ara transfer dönemini geride bıraktı. Transferler döneminin son gününde atılan imzalar ise dikkat çekti. Ziraat Türkiye Kupası maçları da, kıyasıya mücadeleler ile devam ediyor. İşte araştırmanın detayları…

Türk ve Avrupa basını Beşiktaş ve Cenk Tosun’u yazdı

2018 yılının ilk ayını geride bırakırken, kulüplerin transfer raporları açıklandı. Takımlar, yaptığı transferler kadar satmış olduğu oyuncular ve getirileri ile de konuşuldu.

Premier Lig’de en pahalı 6. transfer oldu

 

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla transferin gözdesi olan Cenk Tosun, 27 milyon Euro’ya 4.5 yıllık sözleşme imzalayarak Everton’un kadrosuna dahil oldu. Beşiktaş yüksek bonservis bedeli karşılığında yolladığı yıldız futbolcuyla büyük gelir elde etti. Yetenekli futbolcu ise devre arası Premier Lig’deki en pahalı altıncı transfer oldu. Türkiye’de olduğu gibi dünya basınında da ses getiren transferi, İngiliz basını manşetlere taşıdı. Başaralı futbolcu, transfer olmasıyla birlikte ay boyunca 27 bin 22 haberde yer alarak zirvedeki isim olmayı başardı.

Arda Turan ayağının tozuyla manşetlerdeki yerini aldı

İspanya takımlarından Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Günlerce transfer olacağı konuşulan futbolcu, Medipol Başakşehir Kulübü ile el sıkıştı. Havaalanında coşkuyla karşılanan Turan, yaptığı açıklamalarla başarılı bir sezon geçirmek istediğinin sinyallerini verdi. Transferi,  İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından kulübün Twitter hesabından açıklanan futbolcu, 17 bin 529 haberle en çok konuşulan ikinci isim oldu.

Sakat olmasına rağmen Trabzonspor - Fenerbahçe maçında oynayan Burak Yılmaz, sergilediği bu tavırla medyada, fedakarlığıyla adından söz ettirdi. 1 – 1 beraber biten karşılaşmada takımının tek golünü atanbaşarılı futbolcu, Süper Lig’de bu sezonki gol sayısını 17 ye yükseltti. Sergilediği performansla adından söz ettiren Yılmaz, MTM’nin raporuna göre 13 bin 50 haberin konusu oldu.

 

     
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0