Türk Üniversitesi, Türkmenistan'da lig şampiyonu oldu.

Türkmenistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi (UTTÜ) futbol takımı, Türkmenistan Süper Ligi’inde (Yokarı Liga) şampiyon oldu. 3

Türk Üniversitesi, Türkmenistan'da lig şampiyonu oldu.
banner98
Türkmenistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi (UTTÜ) futbol takımı, Türkmenistan Süper Ligi’inde (Yokarı Liga) şampiyon oldu. 36 maçtan oluşan lig maratonu sonucunda, UTTÜ takımı 87 puan toplayarak, 4. kez şampiyonluğunu ilan etti.

Türkmenistan Süper Ligi bugün oynanan maçlar ile sona erdi. Şampiyonluğu ligin son turuna kadar kovalayan UTTÜ takımı, kendi sahasında Talip Spor takımı ile karşılaştı. Maçta 3-0’lık mutlak galibiyet elde eden UTTÜ, 4 yıldan sonra 4. kez şampiyon olmayı başardı.

UTTÜ’nün sahasında oynanan maçta, Talip Spor takımı pek bir varlık göstermedi. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele eden UTTÜ takımı, karşılaşmanın 4. Dakikasında istediği golü buldu. Maçın hemen başında Muhammet Astanov ile golü bulan UTTÜ, karşılaşmanın ilk yarısından 1-0 galip ayrıldı. İkinci yarıda da rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen UTTÜ, 53. dakikada Berdi Şamuradov ve 89. dakikada Hemra Annamammedov’un ayağından bulduğu gollerle maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Türk Üniversitesi takımı, 4 yıl aradan sonra 4. şampiyonluğunu ilan etti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte UTTÜ futbolcuların şampiyonluk sevinci görmeye değerdi.

Maçtan sonra Türk basınına açıklamada bulunan UTTÜ teknik direktörü Yazguli Hocageldiyev, ligin çok çekişmeli geçtiğini, şampiyonun son turda belli olduğunu söyledi. Şampiyon olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen antrenör Hocageldiyev, uzun süren lig maratonu sonucunda şampiyon olduklarından dolayı oyuncularını tebrik etti.

Takımın kaptanı ve jübilesini yapan Berdi Şamuradov ise yaptığı açıklamasında, 4. kez şampiyon olma heyecanını yaşadıklarını ve kendisinin de son maça çıktığını belirtti. Deneyimli oyuncu, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Daha önce 2006, 2007 ve 2009 futbol sezonunda Türkmenistan lig şampiyonu olan UTTÜ, yabancı ülkelerin futbol takımlarının katılımıyla Bayrak Bayramı münasebetli her yıl Şubat ayında düzenlenen Devlet Başkanlığı Kupası’nı 2007, 2008 ve 2009 yıllarında art arda kazanan takım oldu.

Türkmenistan ligini şampiyon tamamlayan UTTÜ’nün hedefi Asya Kupası’nda mücadele ederek, iyi sonuçlar elde etmek olacak.

Türkmenistan Süper Ligi’nde 10 takım mücadele ediyor. 2003 yılında Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi bünyesi altında kurulan UTTÜ, 2004 yıldan beri Türkmenistan'ın en üst ligi olan Türkmenistan Ligi'nde mücadele ediyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0