Turgay Kıran yeniden başkanlığa talip

Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Turgay Kıran, sarı-kırmızılı kulübün Mayıs ayında yapılacak olan genel kurulunda yeniden aday olacağını açıkladı.

Turgay Kıran yeniden başkanlığa talip
banner98
 ST Spor Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Delibaş tarafından 12 yıldır düzenlenen ‘Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödülleri’nin tertip komite başkanı olan Turgay Kıran, İHA muhabirine yaptığı açıklamada yapılacak olan ödül töreni, Galatasaray başkanlık adaylığı ve sarı-kırmızılı takımın son zamanlardaki durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“SON YILLARDA TÜRK SPORUNDA BİR SIKINTI VAR”
Ödül töreni hakkında açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın eski yöneticisi ve eski başkan adayı Turgay Kıran, son yıllarda futbolda barış kısmında bir gerileme olduğunu ifade ederek, “Bir mücadele var. Taraflı tarafsız sıkıntılar yaşıyoruz. Halbuki biz bu günlere gelirken, isimlerini şükranla yad edeceğim, Özcan Canaydın, Süleyman Seba, Faruk Ilgaz ağabeylerimiz, sporda hep dostluğu öne çıkaran ağabeylerimizdi. Son yıllarda ne yazık ki bir sıkıntı var Türk sporunda. Biz de bu ödül gecesinde, hem onları yad etmek, hem de Süleyman Seba’nın sporda dostluk ve barış konusundaki önemini bildiğimiz için bunun anısına bir gece tertipleyelim, o gecede de tekrar Türk sporunun aydınlık bir sayfa olsun amacıyla bir düşüncemiz oldu. Bizler tarafsız düşünerek, sporda barışı ve dostluğu düşünerek bir araya geldik. Allah bizi utandırmasın. Bu görevimizin başarılı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY’DA OLAN SIKINTILAR MADDİ KONULAR DEĞİL”
Galatasaray’da son yıllarda gerçekleşen olaylara da değinen Turgay Kıran, “Ben Galatasaray’dan hiçbir zaman mesafemi bir metreden, iki metreden uzağa almadım. Son yıllarda Galatasaray’da olan sıkıntıların mali konularda olmadığını iddia ediyorum. Sadece geleneklerimiz sıkıntıya düşünüyor son yıllarda. Yoksa mali konuları Galatasaray halleder o potansiyeli var. Benim amacım eski birlikteliği tekrar oluşturmak. Galatasaray’da eksik olan bu. Bir birlik halinde olmamız gerekir. Yarın genel kurulumuz var. Ben gazeteleri okurken üzülüyorum. Daha şimdiden taraftar oluşmuş durumda. Kimisi ibra etmeyeceğini, kimisi 6 aylık bir yönetimin bunlara ihtiyacı olmadığını söylüyor. Bunlar çok ciddi şekilde kamuoyunda tartışılan şeyler. Evvela birlik olması lazım Galatasaraylıların” diye konuştu.
Bu genel kurulda kendisine olan teveccühün, seçime girip girmeme konusunda kendisini yönlendirdiğini ifade eden Kıran, bu teveccühe sessiz kalmayacağını, faal olma durumuna gireceklerini belirtti.

“HAMZA HAMZAOĞLU DOĞRU SEÇİM”
Galatasaray’ın başına gelen Hamza Hamzaoğlu hakkında da açıklamalarda bulunan Kıran, çok mutlu olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Prandelli ile devam etsek, zaten Avrupa maceramızı kaybettik. Olası 4. yıldızımızı ki biz zaten 4. yıldızımızı aldık. Ünal Aysal, arkadaşlarla bir yıldız işine girip, gitmeden evvel bize 4. yıldızı hediye etti eksik olmasın. Olası bir sıkıntı daha yaşayacaktık. Galatasaray içinde yetişmiş, Fatih ile beraber çalışmış, mütevazi bir kardeşimizi getirdiler. Bu yönetimi kutluyorum. Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’a gelmesi doğru bir olay. İnşallah yalnız bırakmazlar Hamza’yı. Sahip çıkmaları gerek Hamza’ya. Başarılı olmasını temenni ediyorum.”

“BUNA SESSİZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL”
Galatasaray’a tekrar adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan Kıran, mücadele vereceğini ifade ederek, “Ben öncelikle 13. kişilik bir finansman komitesi, artı 11 kişilik bir iletişim komitesi ayrıca da bir hukuk komitesi kurdum. Onlar çalışmaları yapıyorlar. Ben ağabeyleri olarak, demokratik bir ortamda, bu genel kurulum teveccühünü, bana yüzlerce imza geliyor, bu imzalarda başkan olmam için gelen imzalar. Buna sessiz kalmam mümkün değil. Ben mücadeleyi seven, geçen seçimlerde başa baş mücadele eden, herkesin beni çok kapsadığı, kucakladığı, öptüğü ama seçim sandığından 600-700 oy çıkan bir başkan adayı olmuştum. Belki yine aynı mücadeleyi vereceğim ama sonuçta Galatasaray’ın kazanmasını diliyorum” dedi.

“SIRF YASALARLA BU İŞLER OLMAZ”
Futbolda meydana gelen şiddet olaylarını da değerlendiren Turgay Kıran, “Sırf yasalarla bu işler yürümüyor. En önemli ilaç eğitim. Türk gençlerimizin, ilkokuldan başlayarak spor ahlak ve kültürünü öğrenmeleri gerekiyor. Zamanında Milli Eğitim Bakanlığı ile, Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu ile konuştuk ve onlara yol açmaya çalıştık. Ama bunun için zamana ihtiyacımız var. Bunu yağarken de rol modellere ihtiyaç vardır biliyorsunuz. Örnek insanlara. Biz örnek miyiz değil miyiz bunu kamuoyu tartışır ama biz hiç olmazsa güler yüzümüzle, iyi niyetli düşüncemizle bir rol model olma peşindeyiz. Hakikaten Türk futbolunda özellikle barışa çok ihtiyaç var. Dostluk iki kişi arasındadır. Oluruz, olmayız ama barış sporda çok ihtiyacı olan bir konu” ifadelerini kullandı.

DELİBAŞ: "ŞU ANA KADAR GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU"
ST Spor Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Delibaş ise gerçekleştirecekleri organizasyonla ilgili, “Yöneticiler, taraftara ne mesaj veriyorsa, taraftarlar o yönde hareket ediyorlar. Bu anlamda da o gece Süleyman Seba’yı, Faruk Ilgaz’ı, Özhan Canaydın’ı anacağız. Türk sporunda barış için ne gerekiyorsa, ödül alan herkesin de dostluk ve barış mesajı vereceği bir gece olacak. 1 milyona yakın oy kullanıldı turkiyesporadamlari.com’da. Bu organizasyonda yılın ‘en’leri ödül sahiplerini bulacak. Şu ana kadar geri dönüşler olumlu. Yurt dışından Real Madrid’in efsane hocası Ramos bizlerle birlikte olacak. Amokachi Türkiye’den ayrıldığından beri ilk defa Türkiye’ye gelecek. Yine Real Madridli Christian Karembeu bizlerle birlikte olacak. İlhan Mansız bizlerle birlikte olacak. Yine Türkiye’ye 12 yıldır ilk defa gelecek olan Brian Steen Nielsen eski Fenerbahçeli. O gece bir yılın yorgunluğunu atacağız. O gece yılın ‘en’leri ödüllerini alacak ve o gece sevgi konuşulacak, barış konuşulacak, kardeşlik konuşulacak, o gece vefa konuşulacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0