Terim: 'Biz kazanınca bazılarının canı yanar'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 'Hakem söylemlerimi benim değil bizim canımız yandığı için söyledim. Gelen eleştirilerden anlıyorum ki herkesin canı yanmamış. O arkadaşlardan başka bir şey beklemiyoruz. Onların canları biz kazandığımız zaman yanar' dedi.

Terim: 'Biz kazanınca bazılarının canı yanar'
banner98
 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda yarın Hollanda ile oynanacak maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısı düzenledi. Torku Arena Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ve Türkiye’nin gruplarda iyi performans sergilemediğini söyledi.

“NE HOLLANDA NE TÜRKİYE BU GURUBU İYİ OYNAMADI”
Gruptaki kuraların çekildiği zaman Hollanda ve Türkiye’nin favori gösterildiğini söyleyen Terim, “Kuralar çekildiği zaman Hollanda’nın en başta favori arkasında Türkiye’nin sıralandığı bir yaklaşım göstermişti herkes. Ama ne Hollanda ne Türkiye bu gurubu iyi oynamadık. İstediğimiz yerde değiliz. Onun için üçüncülük maçını Hollanda ile oynamak sürpriz bir durum oldu” dedi.

“BAZILARININ CANLARI BİZ KAZANDIĞIMIZ ZAMAN YANAR”
Letonya maçı sonrası hakemlerle alakalı konuşmalarına açıklık getiren Fatih Terim, “Maçtan sonraki hakem söylemlerimi benim değil bizim canımız yandığı için söyledim. Hakem bahanelerinin hiçbir zaman arkasına sığınmadım. Gelen eleştirilerden anlıyorum ki herkesin canı yanmamış. O arkadaşlardan başka bir şey beklemiyoruz. Onların canları biz kazandığımız zaman yanar. Bizim lehimize bir şey olsa günlerce konu ediliyor. Ama aleyhimize olduğu zaman hiç canı yanmış gözükmüyor. Hatta adalet dağıtan konuma geliyorlar. Hakemler ile yapılan açıklamalar çok yaptığım bir şey değil ama canımızın yandığı için yaptığım açıklamalardı” ifadelerini kullandı.

“TÜRK FUTBOLUN BİRÇOK SORUNUN ÇOK ÇABUK MASAYA YATIRIP HALLETMELİYİZ”
Türk futboluyla Hollanda futbolunun sıkıntılarının farklı olduğuna dikkat çeken Terim, “Bizim konuşmamız gereken sıkıntılar Hollanda’dan çok değişik. Hollanda skor sıkıntısı yaşayabilir. Bir sonraki maça tekrar hazırlanabilir. Bizim ülkemizin son yıllardaki sıkıntısı skorlar olmamıştır. Turnuvalara gitmek ya da gidememek ülke futbolunda konuşulması gereken son konudur. Skorlar en son bakmamız gereken konudur. Türk futbolun birçok sorunun çok çabuk masaya yatırıp halletmeliyiz. En azından benim 7 senelik sözleşme imzalamamdaki neden bu sorunları gidermektir” diye konuştu.

“SNEIJDER VE VAN PERSİE İLE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”
Sneijder ve Robin van Persie’nin bu maçta kendilerine rakip olması konusunda Terim, “Sneijder daha önce benle beraberdi. Oyunculuğunu konuşmaya herek yok. Sonrasında ülke futboluna Robin van Persie eklendi. İkisi de dünyanın tanıdığı oyuncular. Tabii Türkiye’ye mal olmuş iki büyük kulübün oyuncusu olmaları otomatik olarak baskıdan kurtarıp sempatikliği yol açıyor. Biz onlarla olmaktan mutluyuz. Yarın biz onları rakip olarak görüyoruz. Maçtan sonra yine sarılarak devam edeceğiz. Wesley otomatik olarak van Persie’ye göre daha avantajlı. Persie, yeni geldi ama Wesley 3 senedir burada. O gerekli şeyleri anlatır” şeklinde konuştu.

“ROBBEN’İN EKSİKLİĞİNİN ÇOK SIKINTI OLACAĞINI SANMIYORUM”
Hollanda Milli Takımı’nda Arjen Robben’in eksikliğinin kendilerini nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine Terim, “Robben dünya üzerindeki en iyi 10 oyuncudan biri. Çok beğendiğim müthiş bir oyuncu. Hollanda gibi ülkelerin yerine koyacağı oyuncular olur. Eksikliği hissedilir ama çok sıkıntı olacağını sanmıyorum” cevabını verdi.

“MEVCUT KALECİLERİMİZE EN BÜYÜK DESTEĞİ VOLKAN DEMİREL’İN VERMESİ LAZIM”
Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel’in dün yaptığı açıklamayla milli takıma tekrar çağrılmayı beklediğinin sorulması üzerine Terim şu ifadeleri kullandı:
“Volkan Demirel benim bir evladım. Ancak 24 saat önce burada benim vereceğim cevabın hiçbir şeye faydası olmaz. Benim her verdiğim cevap spekülasyonlara yol açar. Burada 3 kalecimiz var 3’ü de birbirinden değerli. Onlara haksızlık etmeyelim. Onlara en büyük desteği Volkan’ın vermesi gerekir. Milli takımda birçok futbolcuma sahip çıkmışımdır. Bence bunu burada bırakalım, kimseye faydası olmaz. Bu konunun spekülasyon haline gelmesine müsaade etmem. Çünkü yarınki maç çok önemli.”
Takımdaki sakatlıklar hakkında bilgiler veren Terim, “Şener kasığından rahatsızdı. Mecbur olunca Letonya maçında oyuna soktuk. Ama şu an iyi durumda. Ozan’ın bir rahatsızlığı var. Serdar Aziz’in oynayıp oynamayacağı belli değil. Alt adalesine aldığı bir durum var. Herkesin isteği arzusu oynama kazanama isteği çok yüksek seviyede. Bu beni çok mutlu ediyor. Serdar için yarın akşam 7’ye kadar bütün zamanınızı kullanacağız. Arda’nın durumunu anlatmaya gerek yok. Çok büyük özveriyle oynuyor. Yarın bizim en büyük silahımız olacak” dedi.

“VOLKAN BABACAN İÇİN HİÇBİR TEREDDÜTTÜM YOK, YARIN DA O OYNAYACAK”
Kaleci Volkan Babacan’a çok güvendiğini ifade eden Terim, “Volkan Babacan için hiçbir tereddüttüm yok. Yarın da o oynayacak. Ben genel olarak bütün Volkan'lara güvendim. Letonya maçında yenilen golde hatalı aramak gerekirse Volkan’a gelene kadar birçok oyuncu var. Her oyuncu her mevkide oynamalıdır. O görevi yapmalıdır. Eğer uygun mevkilere oyuncu aranırsa sıkıntı olur. Kurguda değişiklik olabilir. Ama ben hepsinden memnunum” dedi.
Yarınki Hollanda maçında iyi bir futbol gecesi yaşamayı umut ettiklerini anlatan Fatih Terim, “Sevinen ve mutlu olan taraf olmamızı diliyorum. Bunun için gereken motivasyon, sistem ne varsa ekip olarak aktarmaya çalışıyoruz. Umarım 90 artılar bittiğinde mutlu olan biz oluruz. Ama ben oyuncularımızın o formanın hakkını vereceğine eminim” açıklamasında bulundu.

SELÇUK İNAN: “LETONYA KARŞISINDA KAYBEDİLMİŞ ÇOK ÖNEMLİ İKİ PUAN VAR AMA BUNDAN DAHA ÖNEMLİSİ YARIN OYNAYACAĞIMIZ HOLLANDA MAÇI”
Milli futbolcu Selçuk İnan, Letonya karşısında hem şanssız hem de beceriksiz olduklarını belirterek, “Öyle bir maçı geride bıraktık ki bence kötü şeyleri konuşmaktansa yaptığımız doğruları konuşmak daha önemli. Maçtan sonra arkadaşlarımızla aramızda çok iyi şeyler yaptığımızı konuştuk. Kendimizi şanssız olduğumuza inandırdık. Letonya karşısında kaybedilmiş çok önemli iki puan var ama bundan daha önemlisi yarın oynayacağımız Hollanda maçı” dedi.

WESLEY SNEİJDER İLE ESPRİLİ DİYALOG
Galatasaray’dan takım arkadaşı Wesley Sneijder ile bu maçla ilgili konuşup konuşmadıkları yönündeki soruya Selçuk İnan, “Sneijder ile konuştuk. Onlar için çok önemli. Ama aramızda geçen konuşmada ‘Hollanda her Avurpa her dünya kupasına katılıyor. Bir kerede katılmasın. Bir kerede biz gidelim’ dedim. Umarım neticede benim isteğim olur ve Avrupa Şampiyonası’na biz gideriz. Yarın sahada olan 11 kişi insanları mutlu etmek için canlarıyla başlarıyla mücadele edecek. Bunun garantisini verebilirim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0