"Oyuncu kulübünü sevmiyorsa kolunu keseceksiniz“

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ara transfer döneminde 2 orta saha, 1 stoper ve 1 forvet futbolcusu ile anlaşmayı düşündüklerini söyledi.

banner98
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ara transfer döneminde 2 orta saha, 1 stoper ve 1 forvet futbolcusu ile anlaşmayı düşündüklerini söyledi.

Bordo-mavili takımın kamp yaptığı Antalya Kremlin Palace Hotel’de düzenlediği basın toplantısında ilk yarıyı değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Alanzinho, Giray Kaçar, Aykut Akgün, Batuhan Karadeniz ve Volkan Şen ile yollarımızı ayıracağız" dedi.

"TRABZONSPOR'UN ÇIKARLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Akçay, Trabzonspor'un çıkarına olacak işler yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Alanzinho, Giray Kaçar, Aykut Akgün bizimle olmayacak. Ama kulübümüzün yararına olabilecek olan her türlü hareketin sonucunda bazı arkadaşlarımızın gitmeleri de söz konusu olabilir. Bu da yönetim kurulun karar vereceği durumdur. Yararlı ya da yararsızı değerlendirerek oyunculara karar vereceğiz. Bunun sayısı artabilir. Bunun sonucu kulüp menfaatidir. Batuhan ve Volkan kadro dışıydı. Bunları da ekleyince 5 kişi ile yollarımızı ayıracağız. Batuhan ve Volkan’a daha önce kendilerine kulüp bulmaları gerektiğini söylemiştik" diye konuştu.

"3-4 TRANSFER YAPACAĞIZ"

Transfer çalışmaları ile ilgili de açıklama yapan Akçay, Giray'ın gitmesiyle stoper mevkisinde eksiklik olabileceğini belirterek, "Forvet istiyoruz. 2 orta saha oyuncusunun katılma durumu söz konusu. Dolayısıyla tüm bunlara rağmen iyi bir yerli stoper bulabilirsek takımıza katabiliriz. 3 ya da 4 sayıyla transferi tamamlayacağız. Bu transferler ikinci yarıdaki beklentilerimizin bir bölümünü karşılayacaktır. Görüşmeler sürüyor. Her gün başkandan rapor alıyoruz. Trafiğimiz işliyor ancak netlik kazanan bir durum yok. Oyuncularımın kampta bulunmasını ben de isterim. Biz Kasım’ın 25’inde yönetime bir rapor sunduk. Bu sunduğumuz raporda mevkiler ve oyuncuların isimleri vardı. 5-6 oyuncunun ismini verdik. Santrafor konusunda ağırlık yabancı, stoper konusunda yerli oyuncu üstünde durduk. Çözüm üretecek yerlere yabancıların kullanılmasını istiyoruz. Her mevki için belli bir sayı verdik. Yönetimle diyalog içerisinde gidiyoruz. Trabzonspor’un şartlarını zorlayamam. Kulübüme yardımcı olma düşüncesini atlayamam" şeklinde konuştu.

"İSTİFA KONUSUNDA BAŞKANLA GÖRÜŞTÜM VE DEVAM ETME KARARI ALDIM"

Devre arasına girmeden önce istifa ettiğini ve başkanla görüştükten sonra kararını değiştirdiğini hatırlatan Akçay, "Para unvan beklentisi olmadan çalıştık. Büyük bir camianın yükünü taşımak kolay bir durum değil. Güçlü bir beklentiye cevap veren insanlarız. İşleyişle ilgili prensipleriniz varsa karşınızdakilerle bazen ters düşmeniz olabilir. Başkanımız ve yönetimle değerlendirme yaptık. Bu doğal bir davranıştı. Başkanla oturduk bir sorun olmadığını herkes kendi heybesindekini anlattı. Bir ortak yol izledik. Yenilenerek işimizin başında bulunuyoruz. Başkanımız Trabzonspor için çok önemli bir rolü üstlenmiştir. Zor bir operasyonu yönettiğini görüyorum. Şu ana kadar başkanımızın gösterdiği performansı da çok iyi buluyorum. Devam edip 'yararlı bir şey çıkarabilir miyiz' diye düşündük. Şu ana kadar da yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BENİ AYAKLARIMDAN TERS ASACAKLARSA BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM"

Taraftarı kandırmak yerine gerçekçi olmayı seçtiğini vurgulayan Akçay, "Ondan dolayı beni ayaklarımdan ters asacaklarsa bir şey söyleyemiyorum. Bu takımın saldırgan her takım karşısında oyunu sirküle edecek olmasını kim istemez. Sonuçta karşınızda bir takım var ve ona saygı göstermek zorundasınız. Henrique, 30 maçın hepsinde oynayan bir oyuncu. Son 5- 6 haftasında ağrıları olan bir arkadaşımız. Son haftalarda performansında bir düşüş yaşadık. Bu değişim ve rotasyonlar takım içerisinde oluştu. Onu da değerli kılacak yapımız var. Bir yabancı da gelse 4 forvet oluyor. Dolayısıyla bazı takımların 3 forveti kadrosunda bulundurması çok lüks bir durum değil" dedi.

"FUTBOLCU KULÜBÜNÜ SEVMİYORSA O KOLU KESECEKSİNİZ"

Bir futbolcunun kulübünü sevmemesi durumunda o kolu kesmeleri gerektiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Aidiyet duygusu önemli bir duygudur. Sanıyorum orta iki kitaplarında 'diyet' diye bir parça vardır. Bir kasabın, çırağının kolunu kesmesi anlatılır. Bedel ödemek için diyet ödemek için. Eğer bir kulübü futbolcusu sevmiyorsa onu keseceksin. O kolu keseceksin. Yabancı oyuncuların transfer edilemeyişinin ya da taliplilerinin olmayışı garanti paraya oynayarak rekabetin dışında kalmış olmaları, rekabetin içine bunları sokamamış olmamız elimizi kolumuzu bağlıyor. Çelişki gibi görünen bu süreçte uygulamamız gereken bazı tavırları yönetim kurulu da biliyor. Bağlayıcı nedenlerden dolayı kulüp böyle bir fotoğraf veriyor olabilir. Ama kulübü yönetenler akıllı insanlar" diye konuştu.

"BENİ ŞİKAYET EDENLER VARSA GİTSİN MOURINHO İLE ÇALIŞSINLAR"

Akçay, bazı yabancı futbolcuların kendisini yönetime şikayet edip etmedikleri yönündeki bir soruya, "Bunlar duyum. Sporcularla ve yönetim kuruluyla yapmış olduğumuz konuşmalar da böyle bir şey olmadığı yönde. Hatta Malouda ve Bosingwa’nın birebir tercümanlar aracılığıyla onlara da sorabilirsiniz. Ben oyuncuyu oynatmam, benden hoşlanmaz. 'Bu adam taktik bilmiyor. Oyun okumasını bilmiyor. Antrenman yaptıramıyor. Isınma yaptıramıyor' der. Biz bunlara tanık olduk. Öyle oyuncular var ki gidip antrenörünü 'Futboldan hiçbir şey anlamıyor' diye gazeteciye şikayet ediyor. Oyuncu oynayamıyor. Oynayan da gidip bazı safta yer alıyor. Ama sizi takip eden bir basın var sonuçta. Siz sahada bir şey yapıyorsunuz. Ben 30 senedir sahaya bakarım ama bu sahada bir şeyler eksik diyebilirsiniz. Dolayısıyla daha önce de antrenörünü şikayet eden oyuncular olmuştu. Buna zemin hazırlayan yönetim kurulları bu zemini açmışlardır. Ama sonradan o oyunculara teslim olanlar yöneticiler olmuştur. Oyuncuya bağlı düzen oluşturduğunuzda bundan en çok zararlı çıkacaklar kulüplerdir. Sizi idare etmeye başlarlar. Buna izin vermeyeceksiniz. Kaldı ki benim böyle bir ayrımım yok. Yani bir oyuncu beni şikayet edebilir. Ben kendi işimi yapıyorum. Bildiğim işi yapıyorum. En iyi bildiğim işi yapıyorum. Ben mükemmelim demiyorum. Ben Mustafa Akçay’ım. Ben böyle kaleye gidiyorum. Adam 'niye böyle yapmıyoruz' diyebilir. Bundan dolayı da size 'bu hoca bir şey bilmiyor' diyebilir. O gidecek Mourinho ile çalışacak. Oyuncuya dayalı düzeni desteklerseniz, bir gün sizi imha eder" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0