Kartal, Demba Ba ile uçuyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ederken, goller Senegalli yıldız Demba Ba'dan geldi.

Kartal, Demba Ba ile uçuyor
banner98
 Sezon başında İngiliz devi Chelsea'den transfer edilen Demba Ba, siyah-beyazlı forma ile gollerine devam ediyor. 29 yaşındaki forvet, son olarak dün Kasımpaşa ile oynanan lig mücadelesinde ağları iki kez sarsmayı başardı. Yıldız futbolcu, ligde 10. hafta geride kalırken Beşiktaş forması ile 5 gole ulaşmayı başardı. Başarılı grafiği ile siyah-beyazlı taraftarların kısa sürede sevgisini kazanan Demba Ba, Kasımpaşa karşısında ilk olarak 28. dakikada kullanılan penaltıda sahneye çıktı. Düzgün bir vuruşla penaltıyı gole çeviren Senegalli yıldız, 45. dakikada yaptığı kafa vuruşuyla ise 2-0'lık skoru belirleyen isim oldu.

İKİNCİ MAÇINDA HAT-TRICK
Demba Ba, siyah-beyazlı forma ile ilk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda deplasmanda Feyenoord ile oynanan karşılaşmada çıktı. Bu maçın 59. dakikasında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna giren Ba, rövanş mücadelesinde attığı 3 gol ile yıldızlaştı. Kartal ilk maçı 2-1, rövanşı ise 3-1 kazanarak üst turda İngiliz devi Arsenal ile eşleşti. Siyah-beyazlı futbolcu bu maçlarda da sergilediği performansla alkış aldı. Siyah-beyazlılar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda golsüz berabere kaldıkları rakibine, deplasmanda 1-0 mağlup olmuş ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmişti.

AVRUPA'DA İLK OLDU
Senegalli yıldız, Hollanda ekibi Feyenoord karşısında attığı 3 golle siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk futbolcusu olma başarısını gösterdi. Ayrıca Beşiktaş forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi'nde 7 gole ulaşan Ba, siyah-beyazlı takımın bir sezonda Avrupa kupalarında 5 golü geçen ilk oyuncusu olmayı başardı.

TOPLAMDA 12 GOL
Yıldız golcü, sezon başından beri siyah-beyazlı takımla 12 gole ulaştı. Avrupa kupalarında 7 gole imza atan Ba, Spor Toto Süper Lig'de ise 5 gole ulaştı. Beşiktaşlı futbolcu, 9 gol ile gol krallığı yarışında lider olan Akhisar Belediyespor'un Yunan golcüsü Theofanis Gkekas'ın da takipçisi durumunda.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0