banner101

Hamza Hamzaoğlu: ‘Pes etmedik kazandık’

Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu 'Bizim açımızdan çok zor bir maç oldu ancak pes etmedik ve son ana kadar mücadele ederek kazanmayı bildik, oyuncularıma mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Hamza Hamzaoğlu: ‘Pes etmedik kazandık’
 Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 3-2 galip geldikleri Mersin İdmanyurdu maçı ile ilgili, “İlk yarıda bazı pozisyonlardan dolayı, futbolcularımız ile hakem arasında yaşanmaması gereken diyaloglar yaşandı ve bu da konsantrasyon sorununa yol açtı. Devre arasında bu konuda futbolcularımız ile konuştum ve hakem ile konuşmalarının bir getirisi olmayacağını ve gücümüzün saha içerisinde hakeme yetmeyeceğini söyledim” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray’ın Mersin İdmanyurdu’nu 3-2’lik skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

“PES ETMEDİK”
Hamzaoğlu, pes etmeyen bir takım ortaya koymak için uğraştıklarını ifade ederek, “4 maçtan sonra ufak bir düşüş bekliyorduk ancak bu kadar beklemiyorduk. İlk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık, ikinci yarıda daha istekli, daha arzulu oynadık. Mersin çok iyi bir takım ve bize karşı da çok iyi mücadele ettiler. Rıza hocayı da tebrik ediyorum. Bizim açımızdan çok zor bir maç oldu ancak pes etmedik ve son ana kadar mücadele ederek kazanmayı bildik, oyuncularıma mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“OYUNA DAHA FAZLA KONSANTRE OLDUK”
Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 2-1 mağlup girdikleri devre arasında, soyunma odasında futbolcularla yaptığı konuşmayı da şu şekilde anlattı:
“İlk yarıda bazı pozisyonlardan dolayı, futbolcularımız ile hakem arasında yaşanmaması gereken diyaloglar yaşandı ve bu da konsantrasyon sorununa yol açtı. Devre arasında bu konuda futbolcularımız ile konuştum ve hakem ile konuşmalarının bir getirisi olmayacağını ve gücümüzün saha içerisinde hakeme yetmeyeceğini söyledim. Daha sonra oyuna daha fazla konsantre olduk.”

“HAKEMLERİN DE HATALARI OLACAK”
“Hakemlerimizin kesinlikle kasıtlı olduğuna inanmıyorum” diyen deneyimli teknik adam, “Zaman zaman aleyhimize karar veriliyor, biz de isyan ediyoruz. Belki haksız yere de bağırıp, çağırdığımız oluyor. Ama biz nasıl insansak, onlar da insan. Onların da hataları olacak. Sadece büyük takımlar kollanıyor diye düşünmüyorum. Belki stat, atmosfer etki altında kalıyorlardır. Ama çok fazla eleştirmeden, işlerini doğru yapmalarına müsaade etmek lazım” dedi.
Bir gazetecinin, ‘Fatih Terim ile görüş alışverişinde bulunuyor musunuz’ şeklindeki sorusuna Hamzaoğlu, “Fatih hoca ile bir şey konuşmadım, ama gerekirse konuşurum. Kendisi bana yardımcı olur. Sadece buraya ilk geldiğim zamanlar ziyarete gittiğimde biraz konuştuk. Takımla ilgili de pek bir şey konuşmadık diyebilirim” yanıtını verdi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
3-2 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray karşısında ezilmediklerini ancak yaptıkları hatadan dolayı maçı kaybettiklerini söyledi.
“Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık” diyen tecrübeli teknik adam, maçın başından sonuna kadar kazanmak için oynadıklarını ifade etti.

“YAPTIĞIMIZ HATALAR BİZİ YAKTI”
Çalımbay, açıklamalarının devamında ise büyük takımlara karşı oynamanın zorluğunu dile getirerek, “Galatasaray ile oynuyorsun ve kazanmak için hücum etmek zorundasın. Kesinlikle birinci yarı veya ikinci yarı Galatasaray karşısında ezilmedik. Yaptığımız hatalar bizi yaktı. Takımımın oyunundan çok memnunum. Galatasaray iyi oynadı" dedi.
Deneyimli teknik adam, maç içerisinde verilen kararlarla ilgili hakeme de eleştiride bulunarak, hakemlerin büyük maçlardan korktuğunu söyledi. Çalımbay, "Bize penaltı verdiler diye karşıya da çalmak istiyorlar. Seyirci baskısı olsun, büyük maç olsun hakemler çalıyor. Eğer Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynuyorsan girdiğin pozisyonları atacaksın. Yoksa böyle ceza keserler. Takımlar arasında çok büyük farklar var. Hatalarımız yüzünden kaybettik” açıklamasında bulundu.

ÇALIMBAY’DAN HAKEMLERE SERT ELEŞTİRİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bir gazetecinin, ‘Galatasaray’da penaltılardan şikayetçi’ şeklinde yönelttiği soruya, "Bize verilen penaltı ile onlara verilenlere bakacaksın. Amacım hakemleri kötülemek değil. Anadolu'nun hakkı yeniyor. Basın da hakkımız yenmesi için elinden geleni yapıyor. Burak'ın düştüğü pozisyonda verilen penaltı penaltı değildi diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

“VEDERSON’A YAKIŞMADI”
Rıza Çalımbay, Vederson'un ikinci sarı kartı görüp oyun dışı kalmasını da eleştirerek futbolcusunun bu hareketinde neyi amaçladığını bilmediğini ve ona yakışmadığını belirtti. Deneyimli teknik adam açıklamalarının son bölümünde özellikle Vederson’un gördüğü karttan dolayı rahatsızlığını dile getirerek, “Vederson'un gördüğü kart ona yakışmadı. İşimizi her türlü doğru dürüst yaparız. Oyuncumun öyle bir kart görmesi ona yakışmaz. Kart görmek için elinden ne geliyorsa yaptı. Bizim kupa maçımız var. Kupada oynamayayım Fenerbahçe maçında oynayayım diye düşünmüştür” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0