Galatasaray'dan rekor!

Geçtiğimiz sezon çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, altıncı kez oynadığı finalde Bursaspor'u mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı olmayı başararak rekor kırdı.

Galatasaray'dan rekor!
banner98
 Geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, Türkiye Kupası finalisti Bursaspor ile TFF Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Ankara Osmanlı Stadı’nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılı ekip, Yasin Öztekin’in 21. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak, 4. kez Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

EN ÇOK SÜPER KUPA KAZANAN TAKIM OLDU
İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş'a 1-0 yenilerek kaybeden sarı-kırmızılı takım, 2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te ise Fenerbahçe'yi yenerek üç kez zafer yaşadı. Geçtiğimiz sezon çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, altıncı kez oynadığı finalde Bursaspor'u mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı olmayı başardı.

MAÇ SONU BÜYÜK COŞKU
Sarı-kırmızılı oyuncular karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir coşku yaşadı. Geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, Süper Kupa’yı da müzesine götürerek teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde bir sezonda 3 kupayı birden müzesine götürmeyi başardı.

HAMZAOĞLU TARİH YAZDI
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın başında bir sezonda 3 kupayı birden kaldırarak tarihe geçti. Tecrübeli teknik adam, Türkiye’de bir sezonda 3 kupayı birden müzesine götüren ilk teknik adam olmayı başardı.

SNEIJDER’DEN HAMZAOĞLU’NA TEPKİ
Karşılaşmanın 77. dakikasında golcü oyuncu Umut Bulut, Wesley Sneijder’in yerine oyuna dahil oldu. Hollandalı yıldız Sneijder, oyundan çıkığı sırada teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na tepki gösterdi. Hamzaoğlu’nun tebrik etmek için elini uzattığı Sneijder, karşılık vermedi. Bir süre yedek kulübesinde oturan yıldız oyuncu, daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu.

EMRE ÇOLAK KIZARDI
Öte yandan Galatasaray’ın genç yıldızı Emre Çolak, karşılaşmanın 87. dakikasında Ozan Tufan’a yaptığı sert müdahale sonucu kırmızı kart gördü. Oyundan ağır hareketlerle çıkan genç oyuncuya Bursasporlu futbolcular ve teknik heyet tepki gösterdi.

PODOLSKI VE BİLAL İLK KEZ
Galatasaray’ın yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı isimlerden Alman yıldız Lukas Podolski ile tecrübeli oyuncu Bilal Kısa, sarı-kırmızılı formayı ilk kez bir resmi maçta giydi. Tecrübeli oyuncu Bilal Kısa, Brezilyalı oyuncu Felipe Melo’nun takımdan ayrılmasıyla Selçuk İnan ile birlikte savunmanın önünde görev yaptı. Yeni transferlerden Jem Paul Karacan ise yedek soyundu.

BURSASPOR TARAFTARI OLAY ÇIKARDI
Karşılaşmanın 25. dakikasında kale arkasında bulunan bir grup Bursaspor taraftarı ile emniyet güçleri arasında gerginlik yaşandı. Saha görevlisini darp ettiği iddia edilen yeşil-beyazlı taraftarlara emniyet güçleri müdahale etti. İlk müdahalesi stadyumda bulunan sağlık ekipleri tarafından yapılan görevlinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0