banner101

Fikret Orman: Kasımpaşa maçında kural hatası yapıldı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün akşam Kasımpaşa ile oynanan Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta karşılaşmasında kural hatası yapıldığını ve maçın tekrar oynanması gerektiğini söyledi.

Fikret Orman: Kasımpaşa maçında kural hatası yapıldı
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün akşam Kasımpaşa ile oynanan Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta karşılaşmasında kural hatası yapıldığını ve maçın tekrar oynanması gerektiğini söyledi.

Akaretler'deki kulüp binasında basın mensuplarına Kasımpaşa maçında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orman, Kasımpaşa maçının hakemi Barış Şimşek'in karşılaşma oynanırken hak ve şeref kavramlarını tamamen yok edecek bir şekilde uygulama gösterdiğini ve emeklerini hiçe sayarak Beşiktaş'ın katledilmesine neden olduğunu ifade etti.

Fikret Orman, Beşiktaş üzerinde oyunlar oynanmaya başladığını ifade ederek, "Dün oynana maçta gördük ki Galatasaray ile oynanan maçta olduğu gibi o süreçten başlayarak tüm spor kamuoyunun gördüğü gibi Beşiktaş üzerine oyunlar oynanmakta. Esas sorun stadının yapılması ve stadımızın bitmesine doğru giderken tüm camia olarak kenetlenmişken Beşiktaşlı görünüp de saman altından su yürütenlerin oluşturduğu kaos ortamıdır." diyerek, şöyle konuştu:

"Birileri bu kaos ortamını ortaya koyarak Beşiktaş'ı açmaza düşürmek istemektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar inanılmaz derecede mali kriz içindeyken bunları aşmaya çalışan, stat izinleri alınan ve şu anda bütün yükümlülüklerini yerine getiren kurumumuz. İlk önce Galatasaray ile oynadığımız maçta başlayan güvenlik ihlalleri ile alakalı stadımız 4 maç kapatıldı. Zaten her maçı deplasmanda oynayan takımımız bu defa taraftarsız oynamaya başladı. Ceza bitmesine yaklaşırken dünkü Kasımpaşa maçında olaylar tekrar başladı. Tekrar kaos ortamı oluşturuldu."

Kasımpaşa maçının hakemi Barış Şimşek'in Donk'un elindeki topu Almeida'nın ayağındaki topa atarak kural ihlali yaptığını vurgulayan Başkan, "Dünkü maçta hakem bir kural hatası yapmıştır. Rakip oyuncu elindeki topu bizim oyuncumuzun ayağına attıktan sonra düdük çalınmıştır. Tüm görüntüler ve yaşanan olay kamouyunun önündedir. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlemlenmekte. Görüntüler ortadadır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir maçtan sonra müsabakanın hakemi o günle alakalı raporunu yazar. Şu oyuncuya sarı kart, bu oyuncuya kırmızı kart verdim. Mesala dünkü Gençlerbirliği-Galatasaray maçında da oyun oynanırken sahaya ikinci top girmiş maçın hakemi topa tekme atarak uzaklaştırmıştır ve oyun devam ettirmiştir. Ama hakem bunu raporuna yazmamıştır. Kulüplerden itiraz geldikten sonra ek rapor istenirse hakem ancak bunu yazar. Ancak ne hikmetse bizim maçımızda 90 dakika bitmiş bir bakıyorum Merkez Hakem Kurulu başkanı kanal kanal açıklamalar yapıyor ve hakemin kararının doğru olduğunu ifade ediyor. Şimdi ne olmuştur ne ihtiyaç olmuş da MHK başkanı kendi kurul üyeleriyle konuşmadan gözlemci raporu önüne gelmeden kulübün neden dolayı itiraz ettiğini görmeden açıklama yapmıştır. Acaba açıklama yaparken de TFF Başkanı'ndan izin almış mıdır ?" diye sordu.

Firket Orman, maçtan sonra tüm hakem hocaları ve MHK eski başkanlarının olayı değerlendirdiğini ve kural hatası olduğunu söylediğini bir tek yayıncı kuruluşta ise Markus Merk'in itiraz ettiğini ifade ederek, "Markus'ta sahada iki top varsa oyun durur diyor ve doğru söylüyor. Sahada iki top olduğu zaman hakem oyunu durdurur. Maç tekrar hakem atışıyla başlatılır. Ancak o pozisyonda top Donk'un elinde duruyor. Böyle oluncu futbocunun elindeki top elin bir uzuvu haline geliyor. Biz sahada iki topun olduğu andan bahsetmiyoruz. Beşiktaş 101. yılındaki gibi katledilecek değildir. Biz o golü bir daha yemeyeceğiz." diye konuştu.

Karşılaşmanın hakeminin maç sonunun raporunun değiştiğini kaydeden Orman, "Maçın görüntüleri ortada. Maçın hakemi ben bunu ilk gördüğüm anda çaldım demesinler. Kimse bunları yemez. Bizler yemeyiz. Maç dün oynanmış ve kural hatası yapılmıştır. Esas vahim olan şey iyi giden kulüpte her seferinde bir olay ile karşı karşıya kalmamızdır." diyerek şöyle devam etti:

"Biz kimsenin Beşiktaşlılığını sorgulayacak değiliz. Biz kulüp olarak da kimseden birşey istemedik. Herkese olduğu gibi bize de adil davransınlar. Bu maç tekrarlanmalıdır. Kimse sonradan düzenlenmiş raporların arkasına sığınmasın. O pozisyonda hakem penaltı verse durum 2-0 olacak ve rakip 10 kişi kalacaktı. Zaten hakem o andan sonra sağlıklı bir karar da verememiştir. Taç atışları 7 metre 15 metre ileriden kulanılmıştır. Bu duruma itiraz eden oyuncum kartla cezalandırılıyor. Biz yasal mücaratlarımızı yapacağız. Tam stadımıza döneceğimiz zaman yeni bir operasyonda Beşiktaş'ın susacak hali yoktur."

Fikret Orman, bundan sonra çok daha fazla sert tepki göstereceklerini kaydederek, "Görevini yapamayanlar görevini bıraksınlar, Ya da adil insan gibi görevlerini yapsınlar." dedi.

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Öte yandan Kasımpaşa maçının sonlarına doğru tribünlerden atlayan bir kişinin Beşiktaşlı futbolcu Fernandes'e saldırması konusunda ise Başkan, Orman şunları ifade etti:

"Ben burada Cumhuriyet Savcıları'nı göreve davet ediyorum. Bir taraftar sahaya atlamış, kimse müdahale etmeden benim oyuncuma saldırıyor. Sahaya bir kedi girdiği zaman peşinde 5 kişi birden koşuyor. Ancak sahaya giren seyirci benim oyuncuma vuruyor. Kasımpaşalı oyuncular adamın etrafını çeviriyor.

Galatasaray maçını hatırlayın. Sahamızın kapatılmasının sebebi 13 saniyede hakem ve yabancı oyuncular kendilerine müdahale olmadan sahadan kaçmışlardır. O maçta kime ne müdahale geldi. Bu maçta benim oyuncum darp ediliyor. Bazı oyuncular sinirlerinden dolayı yapmaması gereken hareketleri yapıyor ve kırmızı kartla cezalandırılıyor. Bu mudur adalet. Sahaya atlayan kişinin ne olduğu bile belli değil. Beşiktaşlı olsa ne olur. Başka tribünden atlamış ancak karakola düştükten 5 dakika sonra bu kişinin her türlü kimliği servis ediliyor."
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0