Daum: Batalla'nın yerini doldurmak zor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Batalla krizinde elinden bir şey gelmediğini ve bu durumu tahmin edemediğini söyledi.

Daum: Batalla'nın yerini doldurmak zor
banner98
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Batalla krizinde elinden bir şey gelmediğini ve bu durumu tahmin edemediğini söyledi. Batalla'nın yerini doldurmanın zor olduğunu belirten Daum, şimdilik Belluschi ve Musa'yı düşüneceklerini, ara transferde ise oyuncu bakabileceklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, ligin 13. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Elazığspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Kasımpaşa maçında gösterdikleri mücadeleyi Elazığspor karşısında da göstermeleri gerektiğini ifade eden Daaum, bunu da üzerine koymaları gerektiğini kaydetti.

"DAHA İYİ OYNAMAMIZ GEREKİYOR"
Daum, şu değerlendirmeyi yaptı: "Oyun olarak daha iyi oynamamız gerekiyor. Belluschi bize katılacak. Oyun açısından daha iyi olacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Pinto'da uzun bir aradan sonra bize katıldı ve gördüğünüz gibi güzel bir maç çıkardı. Gol bölgelerinde katkı sağlayacağını gösterdi. Geçmiş günlerde futbolcularımla tek tek görüştüm. Futbolcularım Elazığspor maçında her şeylerini ortaya koyacaklarını bana söylediler. Her zaman zor durumdan çıkmaya bir yol vardır. İdmanda bunları çalıştık. Önemli olan birlik beraberlik içerisinde arzumuzu ortaya koymak ve bu olaydan pozitif olarak çıkmak. Bunu futbolcularımızda ve birlikte bulabiliriz. Benim için futbolcular açısından en önemlisi inanç, kendilerine ve takıma güvenmeleri ve Bursaspor taraftarlarının takıma güvenmesidir."

"BU KARARI ALMAMIZI BATALLA ZORLADI, BAŞKA ALTERNATİF YOKTU"
Daum, bir gazetecinin Batalla sorununu hatırlatarak, "Siz bu krizin neresinde yer alıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "Detaya inmek istemiyorum, çok şeyler konuşuldu. Futbolcunun yaptığı açıklamalardan sonra bizim yöntemimizin de açıklaması oldu. Bu kararı almamıza bizi Batalla zorladı. Başka bir alternatif yoktu. Kim bir problem olduğunu düşünüyorsa bu problemin çözümü için katkı sağlamalıdır. Biz kesinlikle her futbolcumuzu saygıyla karşıladık ve saygı ile her zaman bu saygıyı gösterdik. Biz iyi çalıştık bu 4 ay içinde böyle bir durum yoktu. Benim kapım her zaman açıktır. Batalla için de takım her zaman açıktı. Benim için en önemlisi Bursaspor'un başarısıdır. Kim bu yönde katkı sağlarsa ellerimi ona her zaman açarım."

"İNGİLİZCE KONUŞTUM, TERCÜMEDE HATA OLABİLİR, YANLIŞ ALGILANMIŞ OLABİLİRİM"
Sivasspor maçından sonra Batalla ile neler konuştuğunun sorulması üzerine Daum, şunları dile getirdi: "Sivas maçından sonra soyunma odasında genel bir konuşma yaptıktan sonra bir şey olduğunu fark ettim Batalla ile konuştum. Detayını tam vermek istemiyorum; ama ben onunla görüştüm. Ama bir çözüm bulunamıyor yani, onun bakış açısına göre. Benim kapım her zaman açıktı; ama yanlış anlaşılma olabiliyor. Aynı dili konuşmadığımız için yanlış anlaşılma olabiliyor. Bu konuşmamızı İngilizce yaptım. Bir çok futbolcu İngilizce bildiği için İngilizce yaptım. Tercümede bir kusur olabilir her zaman. Farklı algılanma olabilir. Ama yine de gelip sorabilirsiniz bunu böyle mi söyledin diye. Bunu da Pablo ile arzularım konuşmayı. Konuşmak istedim ama imkansızdı."

"SOYUNMA ODASI MAHREMİYET BÖLGESİDİR"
Bir gazetecinin, "Bu olayın ardından hoca bütün futbolcularla tek tek konuşarak düşüncelerini sorduğunu öğrendik, futbolcular ne düşünüyor? Ayrıca, Batalla sizin hangi sözlerinizden kırılmış?" şeklindeki sorusuna Daum, şu karşılığı verdi: "Kesinlikle şunu söylemek istiyorum. Soyunma odası mahremiyet bölgesi. Herkesin yatak odası. Orada konuşulan orada kalır. Şunu söyleyebilirim, bundan emin olabilirsiniz, gerçekten saygı çerçevesi içinde bir konuşmaydı. İdmanlarla ilgili şeyler söylüyorum, genel olarak bazı şeyler konuşuluyor. Sivas müsabakasından sonraki düşüncelerimi futbolcularıma verme açısından konuştum. Bunu da herkes gördü zaten, maçı herkes gördü onları konuştum. Futbolcuların kendi durumlarını orada benden duyuyorlar. Bu kaybettiğimiz maçtan sonra kritize etmemiz gayet normal bu bizim işimiz."

"BU OLAY BAŞIMA İLK KEZ GELDİ"
"Batalla sizinle vedalaştı mı?" sorusu üzerine Daum, şunları dile getirdi: "Ben teknik direktörlük döneminde tabi ki sıkıntılar yaşadım. Ama bu olağan şeyler. Oynamayan, kadroya giremeyenler, oyundan çıkanlar, bazen de oyuncular 'hoca senin bana karşı tavrın var' diyor. Bazıları da kulübü ve takımı değiştirmek istiyorlar. Ama buradaki olay ilk defa başıma geldi. Benimle vedalaşmadı."

"BU GÜNE KADAR KİME SAYGISIZ DAVRANDIM"

Daha önce çalıştığı takımlar ve futbolcuların ortada olduğunu hatırlatan Daum, şöyle devam etti: "Ben bu güne kadar kime saygısız davrandım. Bunu da benim hatam yok diye söylemek istemiyorum. Hata yaptıysam bana benim hatamı söylemelisin.O zaman o hata üzerine konuşayım. Ben bütün hayatımda bunları yaptım. Ben her zaman çözüm için birlikte çözüm için her zaman hazırdım. Bursaspor ne bir futbolcunun, ne bir oyuncunun, nede teknik direktöründür. Bursaspor herkesindir. Benim görevimde sadece Bursaspor'a hizmet edebilmektir. Benim karakterimde terk edip gitmek yada kaçmak yok."

"BATALLA'NIN YERİNİ DOLDURMAK ZOR"
Daum, Batalla'nın yerinin doldurulmasının zor olduğunu belirterek, "Böyle büyük bir oyuncunun yerini doldurmak da kolay değil. Ara transferde yerini doldurmak da zor. Kısa dönemde bize iyi sonuçlar yardımcı olur. Transfer döneminde dış transferde önemli ve doğru kararlar almak zorundayız." diye konuştu.

"ELİMDEN BİR ŞEY GELMEDİ, TAHMİN ETMİYORDUM"
Daum, "Vicdanım rahat diyebilir misiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Önce kendime sorarım daha iyi ne yapabilirim, engelleyebilir miydim, ya da bunu öngörebilir miydim? İnanın elimden bir şey gelmedi, böyle bir şeyi tahmin etmiyordum. Müsabakalardan önce de konuşuyordum. Böyle bir şeylin olabileceğini tahmin etmezdim. Eğer ben hatalı bir şey yaptıysam, hatalı bir söz söylediysem, bana söylemeniz gerekiyor; ama öyle bir şey yok. Ben 60 yaşındayım. Hayatımda çok şey gördüm; ama kesinlikle hatasız değilim. Hatalıysam da o da bana gösterilmeli."

"BATALLA'NIN YERİNE BELLUSCHİ VE MUSA ALTERNATİFLERİ VAR"
Transfer çalışmaların sürdüğünü ancak Batalla'nın mevkisine oyuncu şimdiye kadar düşünmediklerini ifade eden Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olay çok kısa geliştiği için bu mevkiyi hiç düşünmedik. Mukavelesi uzatıldı, Türk vatandaşlığı gündeme geldi. O pozisyonu hiç düşünmedim. Öncelikle kendi takımız içinde onu doldurabiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Belluschi, Musa alternatifleri var. Ondan sonra transfer dönemindeki futbolculara bakacağız. Batalla gibi bir futbolcu bulamadığınız zaman belki sistemi de değiştirmem gerekiyor."

"PABLO İSTEMEDİ SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEDİK"
Daum, Batalla'nın itiraz ettiği sistem değişikliğinin sorulması üzerine de şu açıklamayı yaptı: "Pablo'nun 4'lü orta sahada biraz daha defansif önemi olabilirdi. Kendisi de 'bunu ben yapamam, başka futbolcular oynasın o zaman' dedi. Ben de 'sen bizim için çok önemlisin' dedim. Onunla birlikte bir çözüm bulduk. Futbolcu profiline de baktıktan sonra aynı sistemle müsabakalara çıktık. Siz de müsabakaları izlediniz, sistemde herhangi bir değişiklik olmadı."







Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0