Bursa'da “Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar projesi“ okullarda uygulanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçedeki 7 noktada uyguladığı "Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar" adlı projeyle okul bahçelerini adeta tatil köyüne dönüştürdü.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre,...

Bursa'da “Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar projesi“ okullarda uygulanıyor
banner98

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçedeki 7 noktada uyguladığı "Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar" adlı projeyle okul bahçelerini adeta tatil köyüne dönüştürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki proje kapsamında 7 ayrı okul bahçesine kurulan portatif havuzlarda çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi verilirken, isteyen çocuklar ise "aquaparkta" eğlencenin tadını çıkarıyor.

Yarı olimpik yüzme havuzlarına yakın olarak 12 metreye 24 metre ebatlarında ve 1 metre 20 santimetre derinliğindeki havuzların yanı sıra aynı alana çocukların yaz tatilini keyifli bir şekilde geçirebilmeleri için oyun ve spor alanları oluşturuldu.

25 Ağustos'a kadar devam edecek proje kapsamında uzman eğitmenlerle 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde birçok etkinliği dijital ortama taşımak zorunda kaldıklarını, normalleşme süreciyle tedbirleri de göz önünde bulundurarak, açık hava etkinliklerine başladıklarını belirtti.

Şehrin farklı noktalarında yüzme havuzları olduğunu ancak daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla bu projeyi devreye aldıklarını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Buradaki coşku ve heyecan gerçekten görülmeye değil. Çocuklarımız çok mutlu. Farklı yaş kategorilerine göre uzman eğitmenlerimiz tarafından yüzme eğitimleri de veriliyor. Normalleşme süreciyle birlikte çocuklarımız daha fazla sporla buluşsun istiyoruz. Dönemin Mudanya Belediye Başkanıyla yapılan sözleşmeyle 2016 yılında da Mudanya'ya bir yüzme havuzu kazandırıldı. Fakat, Mudanya Belediyesi 2019 yılında mahkemeye müracaat ederek, bütün binasını biz yapmamıza rağmen yüzme havuzunu elimizden alındı. Fakat hala faal değil, hala çalışmıyor. Ama biz çocuklarımızın oradaki ihtiyacını karşılamak için bu proje kapsamında Mudanya'ya da havuz kurduk. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun."

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2021, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0