banner101

Bilic iddialı: 'Hedef grup liderliği'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın oynanacak olan Tottenham maçı ile ilgili, “İki takımda gruptan çıkmayı garantilese de zor bir maç olacak. Kafamızın üstünde bıçak yok ama lider bitirmek bizim için çok önemli” dedi.

Bilic iddialı: 'Hedef grup liderliği'
 Beşiktaş’ta, yarın oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Tottenham maçı öncesi teknik direktör Slaven Bilic ve futbolcu Ersam Adem Gülüm, Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İYİ BİR ATMOSFER YAKALADIK”

Hırvat teknik adam, takım içindeki atmosferin gayet iyi olduğunu ifade ederek, “Hem saha içinde hem saha dışında iyi bir atmosfer yakaladık. Antrenmanda, dışarda ve ikili ilişkilerimizde doğru bir tutum takındık. Bu da bizi olumlu yönde etkiliyor. Aldığımız sonuçlarla da gayet mutluyuz. Yarın karşımızda büyük bir kulüp var. Zor bir sınav var karşımızda. İki takımda gruptan çıkmayı garantilese de zor bir maç olacak. Kafamızın üstünde bir bıçak yok ama lider bitirmek bizim için çok önemli. Yarın oynayacağımız futbolculara baktığımızda iyi durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Çünkü sakat futbolcularımız var ve bunlar direk ilk 11’de görev alanlar. Biz yarın ki maçın ardından zorlu bir maratona gireceğiz. Ama oyuncularımıza en iyi antrenmanın maç olduğunu da söylüyoruz. Yarın eksik olan bazı oyuncularımız bizim için çok önemli ama elimizden gelenin en iyisini yapıp, lider olarak gruptan çıkmayı istiyoruz” diye konuştu.

“Eğer yarın stattaki atmosfer Londra’daki, Yunanistan ya da Konya ‘da gibi olmazsa çok üzülürüm” diyen deneyimli teknik adam, “Karşımızdaki rakip Tottenham ve oynadığımız seviye ise futbolculara müthiş bir motivasyon olacaktır” dedi.

“YARIN BİRÇOK EKSİĞİMİZ OLACAK”

Ligde oynanacak maçların takvimi ile ilgili gelen bir soru üzerine Slaven Bilic, “Maçı neden Pazartesi değilde Pazar günü oynuyoruz. Sanırım Trabzonspor’un maçı Pazartesi. Pazartesi oynamak bizim için tercih edilebilir bir seçenek olurdu. Yarın birçok eksiğimiz olacak. Antep’te de bu olacak. Seçeneklerimiz kısıtlı. Tabii ki birçok sorun var. Tabii ki sorun var diye birimiz bir köprüye diğerimiz diğer köprüye gidip kendimizi atacak değiliz. Bu sorunlara rağmen takımımdan iyi bir performans bekliyorum. Eksik oyuncuların yerine oynayanlarda iyi performans gösterdiler. Kazanmak istiyoruz yarın ama Pazar günü de önemli bir maç oynayacağız ve onu da kesinlikle kazanmalıyız. Yorgun değil oyuncularım. Antrenman temposunu da maç takvimine göre ayarladık. Sarıyer maçı buna en iyi örnek. O maç sonrası Trabzonspor ile oynadık. Orada üst düzey bir performans gösterdik. Bu da antrenman tekniklerimizle alakalı” yanıtını verdi.

“YÜKSEK TEMPODA OYNADIK”

Trabzonspor maçında futbolcuların 90 dakika boyunca sergilediği yüksek mücadelenin hatırlatılması üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu özverili, güzel futbolu devam ettirmeleri gerektiğini söyledi. Hırvat teknik adam, açıklamalarının devamında, “Sadece Trabzonspor maçını baz alırsak gerçekten yüksek tempoda oynadık. Ama şu da bir gerçek ki, yavaş yavaş gelişim sağlıyoruz. Maç konsantrasyonunu 90 dakika boyunca yüksek tutmaya çalıştık. Ama bazen rakip hamleleri bu planı engelliyor. Umarım oyun kalitesini yüksek tutarak, bunu da geliştirip bu alışkanlığı kazanırız. İniş çıkış olsa da sürekli hale getirmeliyiz. Tam bir takım gibi oynamalıyız. Ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız. Her antrenmanda, her maçta bu tempoyu tutmak bizim için çok önemli” yorumunda bulundu.

“DEMBA BA’DA DA BİR KIRIK VAR”

Takım içerisinde yaşanan sıkıntılara da değinen Bilic, “Bu iyi bir durum değil. Trabzonspor maçına çıkarken forvette 3 oyuncumuz vardı. Her teknik ekibi memnun eder bu durum. Maç sonrası Cenk ve Furkan seçeneğimiz kaldı. Furkan da genç bir oyuncu. Cenk, Trabzonspor maçında girdikten sonra da bir gol kaydetti. Bu da onun adına ve bizim adımıza çok önemli. Bu sakatlıklar devam ederse, bu sorun tüm kulüplerin etkileneceği gibi bizi de etkiler. 3 gündür Mustafa’nın yanındaydım. Ameliyatı iyi geçti. Yakında dönecek. Demba Ba’da da bir kırık var. Ama o daha iyi. Çok yakında dönecek. Sakatlanan bir oyuncu ne kadar erken dönerse bu o kadar iyi. Umarım uzun sürmeyecek Demba Ba’nın sakatlığı. Oğuzhan ve Sivok’ta sakatlıktan çıktı ve onlarda dönüyor. Yarın için bunlarla başa çıkabiliriz. Umarım sakatlık sayısı yüksek olmayacaktır. Sonuçta 4 Ocak’a kadar yoğun maç trafiğimiz var” dedi.

GÜLÜM: “TAKIMIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR”

Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu Ersan Adem Gülüm ise, "Yarın zor bir maç olacak. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Biz de iyi durumdayız. Takımımız çok iyi gidiyor. Herkes yükselen bir performans içinde. Üst üste galibiyetler aldık. Çok iyi bir seyir yakaladık. Türkiye’de olsun Avrupa’da olsun her şey yolunda gidiyor. İki takımda gruptan çıkmayı garantiledi. Tottenham güçlü ve iyi bir takım. Yakın zamanda gösterdiğimiz performansı yarın da yakalarsak galibiyetle sahadan ayrılırız. Saha içi ve dışında takım içerisinde iyi bir uyum ve mutluluk var. Teknik ekipte bu durumdan mutlu. Bizde onların bu duygularına karşılık mutlu oluyoruz. Zorlu bir maç olacak. Dediğim gibi yarın da iyi oynayıp kazanacağız” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0