Bılıç: Beşiktaş’ta eksik bir enstrüman yok

TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Beşiktaş'a gelmeden önce de Türk futbolu ve Türkiye hakkında bilgisinin olduğunu söyledi.

Bılıç: Beşiktaş’ta eksik bir enstrüman yok
banner98
TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Beşiktaş'a gelmeden önce de Türk futbolu ve Türkiye hakkında bilgisinin olduğunu söyledi.

Antalya Belek'te Gloria Golf Resort Otel’de düzenlenen ve 300’ü aşkın spor gazetecisinin katıldığı seminerin ‘Yabancılar gözüyle Türk Futbolu’ konulu panelinde konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ülkesinin yaşam tarzı olarak Türkiye’ye benzediğine değinerek, "Ülke olarak her konuda aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Türkiye ligi potansiyal olarak Hırvatistan’dan daha üst düzeyde. Eskiden 3-4 tane şampiyonluğa oynayan takım vardı, şimdi ise Anadolu takımları da çok güçlü. Dünya basını da Türkiye'yi yakından takip ediyor” dedi.

"5-10 SENE ÖNCE DROGBA VE SNEİJDER’İ TÜRKİYE’YE GETİRMEK ZORDU"

Biliç, Türkiye’nin finansal olarak gelişmiş bir ülke olduğunu belirterek, “Bu gelişmişlik ülkenin futboluna da yansıyor, kalitenin kaliteli takımlarının oluşmasına, kaliteli isimlerin ülkeye gelmesine yarıyor. Bundan 5-10 sene önce Drogba ve Sneijder’i Türkiye’ye getirmek zordu; ama bugün geliyorlar. Altyapılara önemli yatırımlar yapılıyor. Statlar, tesisler ve geleceğin önemli oyuncularının yetişeceği alanlar yapılıyor” diye konuştu.

"TÜRKİYE LİGİ, FRANSA LİGİNE YAKIN BİR LİG"

Türkiye’nin futbol adına utanılacak, üzülecek ve gücenilecek bir durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Hırvat teknik adam, "Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynadı. Galatasaray, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finali Real Madrid ile oynadı. Futbol kalitesi ve değer olarak Avrupa’nın ilk üç ülkesi içine girebileceğini Fransa ligine yakın bir ligi olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

"ANADOLU’DA FIRSAT BEKLEYEN ÇOK YETENEKLER VAR"

Hırvatistan ve Rusya’da çalıştığının hatırlatılması ve iki ülkenin de 2014 Dünya Kupası’nda olmasına rağmen Türkiye’nin finallere gidememesinin sorulması üzerine ise Bilic, şunları kaydetti: "Rusya ligi ile kıyaslama yapılabilir. Yabancı sayısında da iki ülke arasında benzerlikler var. Ancak Türkiye Ligi kıyaslandığında Hırvatistan ve Rusya Ligi’ne göre daha üst düzeyde bir lige sahip. Statlar, stat dışındaki futbola ilgiye bakıldığında Türkiye, Almanya, İngiltere ve İspanya ile kıyaslanabilecek kapasitede. Türkiye’de iyi bir lig var, ama Avrupa ve dünya kupalarında olmaması can acıtıcı bir durum Hırvatistan sıralamada ilk 10 içinde Türkiye bu konuda da sıkıntılı. Türk futbolu 10-15 yıl içinde başarılı olmak istiyorsa tüm alt yapıyı tesis ve stat olarak değil yeni Arda’lar belki Messi’ler yetiştirmek için çalışılmalı. Anadolu’da fırsat bekleyen çok yetenekler var. 2004’te Almanya yaşadığı krizi yeni tesisler, yeni genç yetenekler yetiştirerek aştı ve tekrar ayağa kalktı. U15, U17 yaşlarında önemli başarılar elde etti. Türkiye’de bunu yapabilir."

"DÜNYA ÇAPINDA OYNADIĞIM DERBİ YOK"

Türkiye’deki derbilerle, kendi oynadığı ve takip ettiği dünyadaki diğer derbilerin kıyaslamasını yapan Slaven Bilic, "Oyuncu olarak ya da teknik adam olarak derbi oynamak, bunları kıyaslamak önemli. Benim dünya çapında oynadığım derbi yok. Bunu Barcelona-Real Madrid derbisi gibi ülke derbisini, İnter-Milan gibi şehir derbisini oynadığı için Roberto Carlos daha iyi anlatabilir" dedi.

"BEŞİKTAŞ’TA EKSİK BİR ENSTRÜMAN YOK"

Müziğe olan ilgisinden dolayı basın mensuplarının ‘Beşiktaş'ta eksik olan enstrüman hangisi?’ sorusuna ise Biliç, "Çok fantastik bir soru. Beşiktaş’ta eksik bir enstrüman yok, sadece sürekliliği olmayan enstrümanlar var, biz ikinci yarıda bu sürekliliği sağlamaya çalışacağız” şeklinde cevap verdi.

"DONK’UN YAPTIĞINI SAHALARDA PEK GÖRMEDİM"

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan pozisyonlarda kural hatası olup olmadığının sorulması üzerine siyah-beyazlı teknik adam Bilic, Kasımpaşa-Beşiktaş maçının daha bitmediğini söyleyerek, "Kasımpaşalı oyuncu Donk’un yaptığını sahalarda pek görmedim. Maçın ikinci yarısında Kasımpaşa bizden daha iyi oynadı. Daha önce de söylediğim gibi o maçın 3-0 Beşiktaş’ın lehine tescil edilmesi gerekir" diye cevap verdi.

"HİÇ KİMSE BEŞİKTAŞ’TAN DAHA BÜYÜK DEĞİL"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fernandes’in Kasımpaşa maçında yaşadığı olayı bazı maçlarda kendisinin de bizzat gördüğünü belirterek, Fernandes’in siyah-beyazlı kulüpteki geleceği ile ilgili şöyle konuştu: "Hiç kimse Beşiktaş’tan daha büyük değil. Bunu Fernandes’de çok iyi biliyor. Öyle bir yaklaşımı da yok. Bizim değerli oyuncularımızdan birisi."

Bilic son olarak ise, en beğendiği Türk oyuncunun İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal’da forma giyen Mesut Özil olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0