banner102

Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş'ın bugün yapılan 2015 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda kulübün borcunun 971 milyon 795 bin 974 TL olduğu açıklandı.

Beşiktaş'ın borcu açıklandı
 Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen divan toplantısına Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile yönetim kurulu üyeleri ve Divan Kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Yalçın Karadeniz yaptı.

KARADENİZ: "YÖNETİM TÜRKİYE'NİN EN İYİ ANTRENÖRLERİNDEN BİRİNİ TAKIMIN BAŞINA GETİRDİ"
Karadeniz, kulübün kendi imkanları içinde çok doğru transferler yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Yeni sezon başlıyor. Kulübümüz kendi imkanları içinde çok doğru transferler yaptı. Bu sezon şansımız da olursa ve daha önceki hayal kırıklıklarından ders çıkarırsak mutlu sona ulaşabiliriz. Yönetim, kısa süre içinde Türkiye’nin en iyi antrenörlerinden birini takımın başına getirdi. Şenol Güneş, kendini ispatlamış bir teknik adamdır. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftalarda kaçırdık. Umarım yönetim kurulu bunun sebeplerini araştırmış ve analiz etmiştir. Varsa böyle bir analiz bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için bizimle paylaşılmalıdır. Divan Kurulu üyelerimize toplantıya göstermiş oldukları ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ederim.”
Karadeniz’in konuşmasından sonra Divan Kurulu Genel Sekreteri Sedat Piroğlu, Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendirdi. Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, de kulübün borcunun 971 milyon 795 bin 974 TL olduğunu açıkladı.

ORMAN: "STAT YAPMADAN RAKİPLERLE MÜCADELE ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"
“Allah son dönemde yaşadığımız kayıplar için rahmet eylesin. Gelecek hafta Süleyman Seba’yı düzenleyeceğimiz etkinlikte anacağız. Kaybettiğimiz büyüklere Allah rahmet eylesin. Beşiktaş’a çok büyük hizmetleri oldu" diye söze başlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Beşiktaş, büyük bir organizasyon. Birçok şirketleri var. Bu şirketlerin hepsi genel kurul tarafından seçilmiş denetleme kurulu haricinde bağımsız kurumlar, SPK ve medya tarafından denetleniyor. Biz kimseyle raporları müzakere etmeyiz. Bir dahaki toplantıya tüm defterleri açalım. Üstünü örttüğümüz hiçbir şey yok. Bir heyet kurulsun. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Madem denetim kurulu raporuna ya da bağımsız rapora güvenilmiyor. O zaman yeni bir heyet kuralım ve araştırılsın. Bizim kapattığımız hiçbir şey yok. Kimse Beşiktaş’ın itibarını düşürmeye kalkmasın. Biz yaparken suçlu oluyoruz. Öncekiler hiçbir şey yapmadan hesap vermediler. Bize destek olunmasını istiyoruz. Stat yapılmadan önce üç senelik gelir 30 milyon Dolar'dı. Vodafone Arena yapılınca üç senelik gelir 150 milyon Dolar olacak.

Beşiktaş’ın borcu biz geldiğimizde 328 milyon TL idi. İnşaat başlayınca borcumuz artış trendine girmiş. Bir daha ki toplantıya umarım Vodafone Arena bitmiş ve borcumuz azalmış olur. Eski denetleme kurulu üyeleri ve maliyeci arkadaşlarımızdan bir ekip kurar inceleriz. Stat yapmadan rakiplerle mücadele etmek mümkün değil. Rakipler formalarına reklam bulamıyorlar. Beşiktaş’ı büyüterek bu borç sarmalından çıkacağımızı ifade ettik. 242 milyon TL para harcadık stat inşaatına şu ana kadar. Stat inşaatında bir kaza oldu. Şükür ki ölüm olmadı. 870 civarında personel çalışıyor Vodafone Arena için. Çatıdaki kaza süreci biraz uzatacak gibi duruyor. İnşaat son sürat devam ediyor. Bir an evvel yuvamıza dönmek için gayret ediyoruz. Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulu gece gündüz çalışıyoruz. Yöneticilerin itibarlarını zedeleyen dedikodular yapılırsa burada görev yapacak insan bulamayız. Burada görev yapan insanları korumak camiaların görevidir. Kimse göbeğinden konuşmasın. Elinde belge olup açıklamayan namerttir" dedi.

"BU YIL İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ"
Takıma 5 transfer yaptıklarını vurgulayan Orman, "İki oyuncumuzun satışını yaptık. 18 milyon Euro gelir elde ettik. Sezona oyunculara borç olmadan giriyoruz. Takımın değeri her geçen dün artıyor. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğiz. Hep al yaparak geldiğimiz nokta bellidir. O yüzden biz de satacağız ama daha iyisini alacağız. Menajerlik ücreti konusunda da dedikodular var. Bilen bildiğini açıklamazsa dedikodularla haysiyetimizle oynarsa karşılığını veririm. Biz ince eleyip sık dokurken sadece lafla zan altında bırakmak ayıptır. Ödediğimiz komisyonlar ve oranları bellidir. Kartal Yuvası’nı 26’dan 67 mağazaya çıkardık. Satışlar iyi gidiyor. Başkanın kiminle çalışacağına yine başkan karar verir. Başarıda da başarısızlıkta da biz hesap veririz. Biz geldiğimizde Kartal Yuvası malzeme alamıyordu. Geçen sene rakiplerin üzerinde forma satışı gerçekleştirdik. Stat bitince yüzde 35 büyüme olacak" ifadelerini kullandı.

"VODAFONE ARENA VE TESİSLERİN ÇİMİNE 1.7 MİLYON EURO HARCIYORUZ"
Siyah-beyazlı takımın başkanı Orman, Şan Ökten Tesisleri'ni önümüzdeki hafta yıkmaya başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:
Şan Ökten Tesisleri’ni yıkmaya başlıyoruz önümüzdeki hafta. 7 bin metrekarelik bir bina. İnşaatına başlayacağız ve tamamlayacağız. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni modernize ettik. Vodafone Arena ve BJK Nevzat Demir Tesisleri’nin çimine 1.7 milyon Euro harcıyoruz. Dünyanın en gelişmiş çim teknolojisini kullanıyoruz. Vodafone Arena’da hiçbir şeyin ucuzuna gitmedik. Pendik Tesisleri’ni güçlendireceğiz ve modernize edeceğiz. Mimari çalışmaları yaptık, inşaatına başlayacağız. Akatlar projesinin çizimleri yapıldı. İhale duyuruları yapılıyor. Divan kurulu üyeleri ve Kongre üyeleri için ayrı mekanlar yapıyoruz. İzinleri aldıktan sonra size sunuyoruz. Rıdvan Akar ve Bülent Ülgen var iletişim departmanının başında. İnanılmaz çalışmalar yapıyorlar. Metin Albayrak başta olmak üzere tüm iletişim departmanında çalışan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Vodafone Arena’ya geçince BJK TV’nin yayın kalitesini yükseltmek için bir çalışma yapacağız. Reklam gelirlerimizi artırmaya başladık. BJK TV reklam gelirlerini artırıyor. Marka değerimiz yükseliyor. Şu an istediğimiz seviyede değil. Biraz daha yatırım yapmamız lazım."

"BEN SANDIKTAN KAÇMAM"
Hatalarının da olduğunu vurgulayan Orman, "Sizlerden hatalarımızı yüzümüze söylemenizi istiyorum. Biz bunlara açığız. Ben sandıktan kaçmam. Madem seçim isteniyor. Sandığı koyarız ortaya. Yönetici arkadaşlarım, stadın bitmediğini transferlerin yapılması gerektiğini söyledi. Onları yapalım sandığa gidelim dedim. Statsız oynamak zor bir olay. Zor bir dönem geçirdik. Yönetimsel hatalar oldu. Sonunda hoca değişikliğine gittik. Kafamızda soru işaretleri vardı. Son 4 maçta şampiyonluk kaçtı. Eşik atlamada bir zaaf var. Hakemlerle alakalı yeni bir MHK oluştu. Gerekli konşmaları heyet başkanlarıyla yapıyoruz. Bunları kamuoyunda anlatma tarzımız değil. İyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz” sözlerini sarf etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0