SEN VARSIN DİYE

14 Ağustos 2001 yılıydı. MGV ruhuyla büyümüş bir gurup gençtik. Hayat bizim için yeni başlıyordu. Lider bir parti kurmuştu ve bizde tarifsiz bir mutluluk, ve heyecan vardı. Kan, ter, gözyaşı döktük, aşağılandık, kurşunlandık. Gün geldi kullanılıp bir köşeye atıldık. Ama hiç biri sen varsın diye ciğeri beş para etmez adamlara oy vermekten ağır gelmedi. Bizi harcayan bir belediye başkanına dört dönem oy verdik. Çünkü sen vardın.  Oysa bir ilçeyi yönetecek liyakat sahibi değildi.   O zaman çok düşünürdüm ‘lider başka birini bulamadı mı ki ,böyle menfaat aşığı bir insana önemli bir görev veriyor.  Çok sorguladım bazı şeyleri. Ne zaman belediye seçimlerinde başka birine oy vermek istesem, gözlerin önüme gelir ve elim varmaz başkasına oy vermeyi. Neyse ki o beldede kaliteli tevazulu biri artık başkan. 

Oysa biz MGV de şunu öğrenmiştik. ‘Onlar birbirini alınlarından tanır’ der yüce Mevla. 

Şimdi yine sen varsın diye alınlarından tanıyamadığım bir kişiye daha oy vereceğim. Bizim gibi bakmayan, gördüğümde huzur bulamadığım birine. Hizmet desen eminim ondan daha iyi bu şehri yönetecek biri olduğunu bile bile liyakat denen şeyi bir köşeye bırakıp ona oy vereceğim. Neden mi çünkü sen varsın. Ve sana olan sevgimi muhabbetimi anlatamam. Bir kör aşık gibi senin getirdiğin her şeye eyvallah diyeceğim.  Para, siyasi kariyer, hiç biri senin davadan önemli değil.  Öyle temizliğe ihtiyaç var ki, geçen yıllarda sizleri aldatanlardan ibret alıp ,manevi ruhunu kaybetmemiş kişilerle umarım yol alırsınız. 

Sizden ricam artık, alınlarından tanıyıp, huzurla oyumu kullanacağım birini bu yarışa sokunuz. Çünkü bu şehir kaybedilirse çok şey kaybedilir. Bunu sezdiğim için bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.  

Konu 2 

Eğitim  konusu her yönüyle değiştirilmeli. Bu aile den tutun, ülkenin bekası kadar önemlidir. Ne bu kızlar Fatih doğuracak şuurda, ne erkekler Fatih olma derdinde.  

Rol model Elsa karakterli silgi, tişört, ayakkabı vs. ile bizim evlatlarımızın nasıl olacaklarına karar veriyorlar.  Sosyal medya ile bir nesli körerttiler. Ben dördüncü sınıftan sonra karma eğitime karşıyım. Gerek ergenlik belirtileri , gerek odaklanamama gibi sorunlara birde evrensel değerlerden yoksun büyümek eklenince ortaya koca bir emek neticesinde hiç çıkıyor. İnşallah bu yanlışlıklar dan bir an önce dönülür. 

Selam ve dua ile... 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0