Terleme deyip geçmeyin!

Yazın daha belirgin hale gelen aşırı terleme, fiziksel ve ruhsal sorunları da beraberinde getiriyor. Doktor Yılmaz, pudrayı önermezken tedavi yöntemlerine de dikkati çekti.

Terleme deyip geçmeyin!
banner98
 Yazın gelmesiyle birlikte en sıkıntılı durumlardan biri olan aşırı terleme birçok açıdan hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Terlemenin hastalık belirtisi olup olmadığı konusunda tereddüde düşenlere uyarılarda bulunan Uzman Doktor Mediha Yılmaz, önemli tüyolar verdi.

CİLT HASTALIĞI OLABİLİR
Uzman Doktor Mediha Yılmaz, terlemenin vücudun fizyolojik durumuyla ilgili olduğunu belirterek “Hastalık değil, belirtisi değil. Yazın kişiyi rahatsız ediyor. Nadiren terlemenin türüne göre, dâhiliyeden tetkikler istediğimiz oluyor” diye konuştu. Aşırı terlemenin kişiye psikolojik rahatsızlık verdiğini de belirten Yılmaz, “Alerji ile ilişkisi yok. Aşırı terleyen kişilerde cilt hastalığı olabilir. Nem ve sıcaklığın arttığı günlerde isilikler olabilir. Bunun da tedavisi var” dedi.

PUDRA KULLANMAYIN…

Terlemeyi önlemek için kullanılan pudraların alerjik etki uyandırabileceğini söyleyen Mediha Yılmaz, “Koltuk altı, el ve ayaklarda oluşan terleme için pudrayı önermiyorum. Pudra, inorganik bir maddedir, alerji yapabilir” ifadelerini kullandı.

Tedavinin önemine dikkati çeken Yılmaz, “Tedavinin birinci basamağında krem ya da solüsyonlar var. İçlerinde ter bezlerini bloke eden maddeler bulunuyor. Bunların kullanımı daha doğru. Bunların dışında düşük dozda elektrik akımı geçiriliyor. Diğer yöntem ise botoks. Terlemenin önüne geçmek için yapılan ameliyatlar da var” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0