Kepek Neden Oluşur?

Saçlarımızın görünümü, sağlıklı duruşu, temiz görünümü de önemlidir. Bazen saç derisinin soyulup dökülmesi dediğimiz kepek oluşumu, saçlarımızda ve kıyafetlerimizde kötü görünümlere sebep olur. Bulaşıcı değildir. Çocuklarda bazen bebeklerde de kepeklenme görülebilir. Sıcaklık değişimleri, yeteri kadar şampuan uygulamamak kepek oluşumuna sebep olur. Vitamin eksiklikleri, düzensiz beslenme, stres de bu etkenlerden biridir. Kepek dökülmenin yanı sıra kaşıntı, saç derisinde hassasiyete de sebep olur. Düzenli kepek şampuanı kullanarak kepek sorununu yok edebiliriz.

Kepek Neden Oluşur?
banner98

Kepek Şampuanları

Kepek şampuanları Hindistan cevizli, avakadolu, argan yağlı, sarımsak özlü çeşitleri vardır. Sadece şampuan ya da şampuan ve saç kremi bir arada olan çeşitleri vardır. Özellikle yağlı saçlar için üretilen şampuanlar hem saç derisinin yağlanmasını azaltır hem de kepeklenmeyi önler.

Saçtaki kepekleri azaltmakla beraber parlak, yumuşak bir görünüm de kazandırır. Sarımsak özlü şampuan koku içermez. Saçları kuvvetlendirir ve daha sağlıklı uzamalarını sağlar. Kepek şampuanı durulamadan önce saçta 5 dakika bekletmek daha iyi sonuç verecektir. https://www.dermokilshop.com/sac-bakim-gunluk-sampuan sayfasından kepek şampuan çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0