Evde Dambıl Antrenmanının Avantajları

Dambıl, ağırlık antrenmanı yapmak amacıyla kullanılır. Vücuttaki kasların çalıştırılarak geliştirilmesi amaçlandığında yapılacak olan ağırlık antrenmanları dambıllar ile yapılabilir. Evinize bir çift dambıl aldığınızda, hiç spor salonuna gitmeden birçok hareketi yapabilir ve kas gruplarınızı çalıştırabilirsiniz. İşten yorgun argın çıktığınızı, ya da havanın soğuk olduğunu düşünün. Böyle zamanlarda spor salonuna gitmek kişiler için önemli bir sorun haline gelebiliyor. Bu durum spor yapmayı güçleştirir ya da insanların spor yapmaktan kolaylıkla vazgeçmesini sağlar.

Evde Dambıl Antrenmanının Avantajları
banner98

Dambıllar ile Hangi Egzersizler Yapılabilir?
Dambıllar bir ana gövde ve ağırlık barlarından oluşur. Antrenmanın başlarında daha düşük ağırlık seviyeleriyle çalışılırken, zamanla ağırlık artırılabilir. Bu şekilde kaslar fazla yorulmadan uzun vadede çalıştırılmış olur. Yapacağınız ağırlık antrenmanı öncesinde 5 dakika da olsa koşu, yürüyüş, bisiklete binme gibi evdeki spor aletlerinize göre bir ısınma egzersizi yapabilirsiniz. Bu kaslarınızın ısınmasını ve
ağırlık antrenmanı sırasında bir kaza yaşamamanızı sağlar. Dambıl ellerinizdeyken squat yapabilir, bench press antrenmanı için bir yere uzanabilirsiniz. Evdeki imkânlar dâhilinde spor salonu havasını yaratabilir, bir yere yatıp dambılları kaldırma şeklinde bir antrenman şekli oluşturabilirsiniz. Ayaktayken dambılları kaldırıp indirebilirsiniz. Ya da bu işlemi pilates topunun üzerindeyken yapabilirsiniz. Bir pilates topu ile ağırlık antrenmanı yapmak denge ve koordinasyonun sağlanmasını da geliştirir.

Evde Dambıl Antrenmanının Avantajları
Kompleks yapılı salon aletlerine gerek olmadan son derece basit mekanizmalı bir çift dambıl ile de pekâlâ ağırlık çalışması yapılabilir. Evinizin konforunda olduğunuzdan, antrenman işine öyle çok fazla zamanlar ayırmanız da gerekmez. Günün herhangi bir saatinde antrenmana başlayıp istediğiniz saatte bitirebilirsiniz. Dambıl ile çalışmak sırt ve boyun kaslarını da geliştireceğinden, gün içinde daha az ağrı yaşamaya başlarsınız. Özellikle bilgisayar başında geçirilen uzun saatler boyun ve sırt ağrılarına sebep olabilir. Ağırlık antrenmanlarının bu ağrıları azaltıcı özelliği de vardır. Spor salonuna gitmeyi tercih etmeyenler bir çift dambıl edinerek antrenmanlarına evde devam edebilirler. Eğer siz de evinize dambıl almaya karar verdiyseniz, hiç geç kalmadan https://www.lescon.com.tr/dambil/ adresini ziyaret etmelisiniz. Sitedeki ürünleri inceleyerek aradığınız dambıl çeşidini kolayca satın alabilirsiniz.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0