En Çok Bulunan Kanlara Daha Çok İhtiyacımız Oluyor!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Kızılay Şubesi tarafından Kızılay Kan TIR'ında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 En Çok Bulunan Kanlara Daha Çok İhtiyacımız Oluyor!
banner98
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Kızılay Şubesi tarafından Kızılay Kan TIR'ında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağış kampanyası hakkında konuşan Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık, Ramazan ayı sonrasında en çok bulunan kan gruplarına bile ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ereğli'de her pazartesi günü terminal içinde düzenlenen kan bağışı kampanyası, bugün Kızılay Kan TIR'ın da devam etti. Terminal içinde konuşlandırılan kan TIR'ında kan bağışları kabul edilirken, bugüne kadar 10 defa kan bağışı bulunanlara bronz, 25 defa kan bağışında bulunanlara gümüş ve 35 defa kan bağışında bulunanlara altın madalyaları da teslim edildi.

Kan bağışı kampanyası ile ilgili konuşan Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Ereğli halkının kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilgiden dolayı Ereğli halkına teşekkür ettiğini söyledi. Oktay, "Kızılay olarak 10 defa kan verene bronz, 25 defa kan verene gümüş ve 35 defa kan bağışında bulunanlara altın madalya veriyoruz. Haziran ayından itibaren madalyalarımız sahiplerine verilmektedir. Yılda bir ya da iki defa da Kan TIR'ımız gelmektedir. Ereğli halkı kan bağışı kampanyalarına her zaman destek veriyor. Kan bağış kampanyalarında Ereğli olarak da Türkiye genelinde yüzde 5'in üzerine çıkmaya başladık." dedi.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık ise Ramazan ayında düşen kan bağışlarından sonra en çok bulunan kan guruplarında bile ihtiyacın arttığını söyledi. Babalık, şöyle dedi: "Bilindiği gibi yaz dönemindeyiz. Yaz döneminde her sene olduğu gibi bu sene de ciddi kan sıkıntımız var. Ramazan'dan çıktık. Biz her zaman aynı şeyleri söylüyoruz. Maalesef her yıl yaz döneminde hastanelerin ihtiyaçları bitmiyor. Hastanelerde sürekli olarak kan ihtiyacı olurken, alımlarda sıkıntı yaşıyoruz. Halkımızda şöyle bir yanlış bilgi var. A+ (A pozitif) her zaman bulunabilen bir kan gurubu. Herkeste var. Sıkıntı olmaz diye düşünülüyor. Bu dönem hastanelerden en çok istene kan grubu A+ oluyor. Alım az olduğu için en çok ihtiyacımız olan kanlar en çok bulunan kanlar oluyor."
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0