Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar Ele Alındı!

Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) tarafından Erzurum'da,'Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar' konulu sempozyum düzenlendi.

Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar Ele Alındı!
banner98
Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) tarafından Erzurum'da,'Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma çeşitli üniversitelerden 200 akademisyen ile bazı illerin diş hekimleri oda başkanları da katıldı.

UDOSAF, Polat Renaissance Otel'de ulusal bir sempozyuma daha ev sahipliği yaptı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan UDOSAF Başkanı Doç. Dr. Hamit Acemoğlu, sağlık alanında sosyo- kültürel etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Doç. Dr. Acemoğlu, sosyal sorumluluk kapsamında UDOSAF olarak Somali'de 35 kişilik bir ekiple Kurban Bayramı'nda sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Sağlık ve sosyal sorunları dert edindiklerini belirten Doç.Dr. Acemoğlu,"Somali'de sağlık taraması gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de Filipinler'e gidip sağlık taraması yapacağız. " dedi. Sağlık alanında geniş çaplı projelere de imza attıklarına değinen UDOSAF Başkanı,"Sağlığın her alanında proje ve çalışmalar yapıyoruz. Toplumun sağlık problemlerini önemsiyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sempozyumla mesleki bilgi ve tecrübeleri paylaşacağız." dedi.

DAHA ÇOK DİŞLERİMİ GÖSTERMEYE BAŞLADIK
Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu, Diş Hekimliği Haftası'nın 105 yılının kutlandığını dile getirdi. Eminoğlu, diş hekimliğinin bilimsel temellere oturtulduğunu ve bunun da sağlık hizmetlerine olumlu yansıdığını kaydetti. Diş hekimliğinde estetik tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle ağız- diş problemi yaşayanların eskiye göre daha çok gülmeye ve dişlerini göstermeye başladığına dikkat çeken Alper Eminoğlu,"Estetik tedavinin gelişmesiyle daha çok tebessüm etmeye, dişlerimi göstermeye başladık. Güzel estetik dişlerle daha çok çevrimize tebessüm eder, bakımlı dişlerimizi gösterir hale geldik." diye konuştu.

TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP ETMELİYİZ
Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, diş hekimleri olarak teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Prof. Ertaş, sektörün dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve sürekli kendini yenilediğine dikkat çekerek,"Sektördeki dinamizme ayak uydurmalıyız. Teknolojik takibi çok iyi yapmalıyız.Son 50 yılda sağlık alanındaki gelişmeler çok ilerledi ve ilerlemekte." diye konuştu.

Konuşmaların ardından akademisyen diş hekimleri estetik yaklaşımlar konusundaki son gelişmeleri aktardı.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0