PEKİ NEDEN?

Dünya çok büyük bir savaşın eşiginde. Peki neler oluyor?  Kimi İsrail’in biten yöresel takvimden dolayı, kimi Akdeniz’deki zenginliğe hakim olmaktan dolayı, kimi  İran ve Türkiye’yi hedefe koyduğundan dolaylı saldırmak için ortaya konulmuş bir plan dedi. Öncelikle Siyonizm’i iyi tanımak gerek. Düşmanını tanımadan netice alman çok zor. Filistin’de akan kanın onlar için bir önemi yoktur. İnançları gereği, Yahudi hariç bir insan öldürmek gayet normal bir şeydir.  Ve bu düşüncenin dünya genelinde paraya da hakim olması, dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Dünya artık kozmopolit bir köydür. Bir olayı diğerinden ayırarak netice almaya çalışmak, ıskalamak demektir. Yani dini ,etnik köken, maddiyat, ve stratejik hesaplar da bu işin temelindedir. Bundan dolayı bir çok hesap kurularak bu işin fitilini ateşlediler. Ve bu hesapları dağıtacak bir kaç ülke içinde Türkiye ‘de var. Türkiye şuan için yapılacak atağın, oluşturabileceği defansif risklerin olduğunu çok iyi biliyor. Öyle bir satranç tahtası kuruldu ki önce yapacakları hamleleri izlemek gerekiyor. Ne zamanından ne önce ne sonra müdahale Türkiye’ye kaybetmekten başka bir sonuç getirmeyecek. Ve zamanını bekliyor. Bu konuda aynı bizim gibi düşünen Rusya, Çin gibi ülkeleri de yanına alarak hareket etmenin mantıklı olduğunu biliyor.   

  • Peki sizce neden Rusya, Çin, ABD gibi devler bu olaya dahil oldu?  Amaç Filistin’deki gözyaşı olduğunu düşünen yanılır.  Gelin elimizden geldiğince anlatalım. Zaten yeni ipek yoluna muhalif İsrail, Hindistan’dan geçecek bir alternatif yol arayışı vardı; İsrail, ABD politikasında.  Bunu bir de Gazze ve Ürdün’de bulunan devasa karbon yatakları da eklenince büyük plan devreye koyuldu. 4 Ağustos 2020 de Ürdün’ün liman şehri olan Beyrut’ta devasa bir patlama oluyor, neredeyse bir şehir yok oluyordu. Ama hiç bir basın bu olayın büyüklüğünü medyasına yansıtamıyordu. Yani oyunu kuranlar hem acımasız, hem medyaya hakim, hemde kimseden korkuları yoktu. Şimdi aynı akıl Ortadoğu’yu bir çok neden ve gerekçeyle kan gölüne döndürmekten kaçınmayacak. Özellikle Ürdün’ün bir parçasını İsrail toprağı yapmak isteyecekler.  Değil Filistin’e toprak vermek , elde ettikleri bölgeye sığamayacak kadar nüfusları çoğaldı. Birde Ürdün deki devasa karbon yatakları benim tezimi doğru çıkaracaktır.  Akdeniz de bugün Azerbaycan’la yapılan tatbikatta bir güç gösterisiydi. Çin savaş gemisi ve ABD savaş gemisinin Akdeniz’de olması da bir güç gösterisidir. 

Özellikle Dış işleri bakanımız Sayın Hakan Fidanın Mısır, Ürdün, Rusya gibi ülkelerde yaptığı diplomasinin bir nedeni de bu risktir. Türk devlet aklı insanlık için gerekeni yapacaktır. Sıkışacak dengeler ve güç gösterileri, bir nükleer hata getirir mi bilemem, ama ister istemez herkesin biraz uykusu kaçacak.   

Rabbim tüm mazlum ve masumların yanında olsun. 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0