3. Uluslararası Distopya Film Festivali'ne başvurular başladı

- Distopya türünde uluslararası uzun metraj ve kısa filmler arasından seçilerek ödül kazanacak filmler, 29 Nisan'da açıklanacak

3. Uluslararası Distopya Film Festivali'ne başvurular başladı
banner98

İSTANBUL (AA) - 3. Uluslararası Distopya Film Festivali'nin yarışma bölümlerine başvurular başladı.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve BKM Mutfak iş birliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen festival, 26-29 Nisan'da üçüncü kez gerçekleştirilecek.

Direktörlüğünü Yönetmen Hatice Aşkın'ın yaptığı, AKM Yeşilçam Sineması'nda gerçekleştirilecek festivalin yarışma bölümleri için son başvuru tarihi 1 Mart olarak belirlendi.

Distopya türüne dikkati çekmek, ülke sineması içerisinde distopya film üretimini arttırmak ve çağı yakalayan yenilikçi filmlere fırsat vermek amacıyla gerçekleştirilen festivalin yarışma bölümlerine, yalnızca "distopya" türünde uluslararası uzun metraj ve kısa filmler katılabilecek.

Festival yönetimi tarafından belirlenen sektör profesyonellerinden oluşan ön jürinin yapacağı eleme sonucunda, 8 uzun metraj film ile 8 kısa film finale kalacak.

Distopya türünde uluslararası uzun metraj ve kısa filmler arasından seçilerek ödül kazanacak filmler, 29 Nisan'daki ödül töreninde açıklanacak.

Başvurular "https://filmfreeway.com/InternationalDystopiaFilmFestival" adresinden yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0