banner101

Necmi İnce Yazdı: Ak Parti Bursa'da ve Yıldırım Belediyesi'nde Neler Yaşandı?

Gazeteci Necmi İnce son yazısında AK Parti Bursa'da 1 Şubat'ta yapılan il kongresinin ardından oluşan yeni yönetimin tanıtım toplantısını ve göreve getirilen isimleri değerlendirdi. Necmi İnce gerçekleştirdiği yayında Yıldırım Belediyesi’ndeki şok istifalara da temas etti.

Necmi İnce Yazdı: Ak Parti Bursa'da ve Yıldırım Belediyesi'nde Neler Yaşandı?

Necmi İnce son yazısında AK Parti Bursa'da 1 Şubat'ta yapılan il kongresinin ardından oluşan yeni yönetimin tanıtım toplantısını ve göreve getirilen isimleri değerlendirdi. Necmi İnce gerçekleştirdiği yayında Yıldırım Belediyesi’ndeki şok istifalara da temas etti. İnce'nin köşe yazısı şu şekilde: 

Bugün Bursa’nın siyaset gündeminde AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın, AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtması vardı. Merinos AKKM’de düzenlenen basın toplantısında Ak Parti’nin yeni il yönetimi kamuoyuyla paylaşıldı.

Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyelim.

Fakat listeye göz attığımızda gerçekten Davut Gürkan’ın dediği gibi yardımcıları şehrin demografik dağılımına göre mi seçildi orası soru işareti.

Yönetime isterseniz daha yakından bir gözatalım:

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Yavuz aslında başkan adaylığında Cumhurbaşkanı ile görüşen isimler arasında yer alıyor. Şayet Davut Gürkan ile ilgili bir tasarruf olursa Yavuz il başkanlığı için ilk aday konumunda.

Tanıtım ve Medya Başkanı Sinan Kahraman bundan önce il başkan yardımcılığı tecrübesi de olan bir isim. Daha öncesinde Ayhan Salman yönetiminde bulunup yeniden listeye girmeyi başaran ende isimlerden birisi Sinan Kahraman.

Eski yönetimden olan diğer bir isim de Osman Şahin. Şahin bugün açıklanan liste doğrultusunda Sekreterya Birim Başkanı oldu.

Mali ve idari İşler Başkanı olarak açıklanan Orhan Aygün de daha önceleri il yönetiminde görev almıştı. Bu üç isim yeniden listeye girmeyi başardı.

Dış İlişkiler Başkanı Nurettin Arif Kurtulmuşlar da gençlik kollarından gelen bir isim.

Sosyal Politikalar Başkanı Kevser Öztürk ise Ak Parti Osmangazi sosyal politikalar biriminde görev yapmış birisi.  

Yerel Yönetimler Başkanı Ufuk Ay Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı yapmıştı. Ay, Nilüfer ilçesinde başarı göstermemesine rağmen kendisine il yönetimi listesinde yer bulmuş.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemile Yiğit ise milletvekili adayı olmuş, Ak Parti yönetiminde yer almış tecrübeli isimlerden bri tanesi.

Ar-GE Başkanı Setenay Yüksel Olguner de öneceki ilk yönetimlerinde görev yapmış bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

İnsan Hakları Başkanımız Mustafa Yıldırım Ak Parti Gürsu İlçe Başkanlığı yapmış başarılı isimlerden birisi.

Teşkilat Başkanı Kamil Bayramiç, Ekonomi İşler Başkanı Kemal Ermiş, Seçim İşleri Başkanı Engin Kökçıkaran, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Gökhan Yıldız gibi isimler ise daha önce çok ön planda olmayan açıkçası detaylı malumata sahip olmadığım kişiler olarak listede kendilerine yer bulan siyasetçiler oldu.

Bu gördüğümüz kısım son derece güzel. Fakat iddialara göre işin mutfağında durumlar oldukça karışık.

İddialara göre Davut Gürkan, göreve gelir gelmez AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse’yi görevden almak üzere düğmeye basıyor. Sonrasında da Hakan Çavuşoğlu hemşehrisi olan Tarık Köse’nin il yönetim kuruluna alınmasını istedi. Fakat Bursa’nın yeni abisi Efkan Ala himayesindeki Davut Gürkan, Köse’yi listesine dahil etmedi.

Bu iddialar doğrultusunda Davut Gürkan ile Hakan Çavuşoğlu’nun arası açıldı. İlçeler bazında da yayılan bu dedikodular sonrası Ali Mollasalih de Tarık Köse’ye yapılan bu durum karşısında Hakan Çavuşoğlu’nun yanında yer alarak istifa etti.

Bunlar kulislerde konuşulan iddialar elbette.

Ateş olmayan yerden duman çıkar mı çıkmaz mı cevabı size bırakıyorum. Fakat geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ak Parti Bursa Olağan Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kimsenin küstürülmemesine yönelik verdiği talimatın dışına çıkan dedikodular bunlar. Eski ve yeni arasında köprü kurarak 2023 hedeflerine yürümesi gereken Ak kadroların küçük ve bireysel çekişme kurbanı olmaları durumunda en büyük zararı kendilerine vereceklerini bilmeleri gerekiyor.

Diğer konumuz da hafta sonu Yıldırım Belediyesi’nde gerçekleşen istifalar. Yıldırım Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Ali Mollasalih, Servet Hocaoğulları ve Fatih Polat birden bire ve beklenmedik biçimde Oktay Yılmaz tarafından görevden alındı.

Bu istifaların en çok ses getireni şüphesiz Ali Mollasalih. Ali Mollasalih’in muhtarlarla ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile sıkı ilişkisi yüzünden önümüzdeki seçimlerde belediye başkanı adaylığı konusunda sivrilmesinin hazmedilemediği ve bu sebeple görevden alındığı iddialar arasında yer alıyor.

Ayrıca iddilara göre yine Ali Mollasalih Yıldırım Belediyesi deki bazı lüzumsuz harçamaların yapılmasının önünü kestiğinden dolayı hedef haline geldiği de konuşuldu.

Fatih Polat ise memur kadrosunda başkan yardımcısı olarak görev yapan bir isimdi. Önemli görevler üstleniyordu. Servet Hocaoğlu da başkanla beraber siyasete giren ve başkanın bir anlamda basın danışmanlığı işlerine bakan bir isimdi. Başkana çok yakındı.

700 bin nüfuslu bir ilçenin en önemli bürokratlarından üçünü birden görevden almak akıllarda soru işaretlerine sebep oluyor.

Yıldırım’ın özellikle yolun altı diye tabir edilen Mevlana, Yavuzselim ve Ulus’ta kentsel dönüşümler başta olmak üzere kronik sorunları var. Bu sorunlar çözülmeden başkan yardımcılarının aniden görevden alınması son derece entresan.

Bu furyanın devamı gelecek mi acaba?

Umarım Bursa’nın kaybedeceği bir adım atılmaz...

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 17:42

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0