banner101

İSTANBUL SEÇİMLERİ VE AK PARTİ'DE Kİ HUZURSUZLUK

Bazı AK Parti milletvekilleri YSK'nın İstanbul'daki seçimlerinin yenilenmesi kararına tepki gösterdi. YSK'nın vermiş olduğu iptal kararı AK Parti tabanında da tepki yarattı.

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptal kararı sadece muhalefet cephesinde değil AK Parti tabanında da rahatsızlık yarattı. AK Parti grup toplantısında bazı milletvekilleri ile görüştüm. Bu milletvekilleri YSK'nın verdiği kararda rahatsızlıklarını dile getirdi.

Bazı AK Parti Milletvekilleri Partimizin almış olduğumuz oy oranı ile devam etmesi gerekirdi. Bundan sonra da partiye bir çeki düzen vermeleri gerekirdi. Özellikle şu başkanlık sistemini tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Dışardan atanan bakanları, il başkanları bir gözden geçirilip AK partinin bundan sonra halkın içerisine inip önce ekonomi ve işsizliği düzeltmesi gerekir dediler.

Milletvekilleri İptal edilen seçimler kendi tabanımızı ve milletimizi kızdırdı. Millet inadına Ekrem İmamoğlu'na kazanma yolunu açacaktır. Bu da partimiz açısından hiç de iyi bir durum değildir.

Milleti kızdırmamamız gerekir. Partimizin İstanbul seçimlerinin iptalinden

oldukça zarar göreceği sinyallerini şimdiden görüyoruz diyorlar.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun YSK'nın kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal etmesine tepki gösterdiler. Gül ve Davutoğlu'nun bu tepkisi AK Parti tabanına da yansıdı.

23 Haziran seçimleri önümüzdeki günlerde hayli sıkıntılı geçecek gibi görülüyor. Yerel seçimlerde büyük şehirleri kaybetmenin arka planında işsizlik, ek göstergeler, başkanlık sistemi, kabine ve parti yöneticilerinin çalışmayışı olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul’da hangi şehirlerin nüfusu kalabalık ise oraya hemşeri milletvekillerini yerleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’a yerleştireceği hemşeri milletvekillerinin orada tabanda bir yer bulacağını zannetmiyorum.

İstanbul seçimlerini AK Parti kaybederse erken genel seçim artık kapıda bundan kaçınılmaz ve siyaset de dengelerde değişe bilir.

Erdoğan’ın verdiği ek gösterge sözü yerine getirilmediği için seçimlerde vatandaşlar ona da tepki gösterildi.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0