Kenan Kibar ve Tayfası

Bugün Bursa medyasının puslu vadisinde medya baronu olan Kenan Kibar hakkında bazı siyasiler ve gazeteciler haricinde kimsenin çok da bilgisi yoktur. Bilinen 10’a yakın şirketi olan ve gayri resmi ortaklıklarıyla 20’ye yakın şirketi yönettiği iddia edilen Kenan Kibar hakkında mali şubenin yıllarca hazırlık yaparak oluşturduğu ve adliyede bekletildiği iddia edilen çok kalın bir dosyadan da bahsediliyor. Bu konuda en çok bilgiye sahip olan ve yazılar yazan Cihat Özkan’ın yazıları ise birçok kez Kenan Kibar’ın baskısıyla yayından kaldırıldı. Kenan Kibar hakkında bugüne kadar bir işlem yapılmaması da güçlü siyasi ilişkilerine bağlanıyor. 

Kenan Kibar bulunmaz Hint kumaşı mı?

Hikmet Şahin belediye başkanı olmadan önce Gazcılar Caddesi’nde tek odalı ve tek masalı bir ofiste tek başına bir şeyler yapmaya çalışan Kenan Kibar, yolu Hikmet Şahin ile kesiştikten ve onun basın danışmanı olduktan sonra inanılmaz bir hızla büyüyerek bugünlere geldi. 
Kenan Kibar, bugün itibariyle; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, BTSO, BEBKA, onlarca SİAD ve çok sayıda STK ile sürekli çalışan bir medya imparatorluğunu yönetiyor. Proje bazlı çalışmalarda ele alındığında Kenan Kibar neredeyse tüm kurumlarla iş yapıyor. Kibar, halen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da basın danışmanlığını yürütüyor. 

Başkanlar neden Kibar ile çalışıyor?

Zamanında, Hikmet Şahin döneminde olduğu gibi, bugün de çok sayıda önemli kişi Alinur Aktaş’ı bu konuda uyarıyor ama başta Alinur Bey olmak üzere, başkanlar (gerekçesini açıklayamasalar da) bu isimle çalışmaya devam ediyor.
Bursa’da bugüne kadar gazetecilikten gelen bir isim hiç bu kadar siyasi güç elde edip maddi olarak da hiç bu kadar büyüyemedi. Açıkçası Kenan Kibar’ı bu kadar vazgeçilmez kılan nedir çok merak ediyoruz. Acaba Kibar, bulunmaz Hint kumaşı da bizim mi haberimiz yok. Aslında haberimiz olan tek bir gerçek var ki, o da Kibar’ın bu konumunu gazeteciliğinden ya da yaptığı basın danışmanlığından kaynaklanmıyor. Başkanların bu arkadaşta çok beğendiği bir meziyet var ki, bu da onu vazgeçilmez kılıyor. Bu arkadaş çok kibar çanta taşıyor ve bu huyunu müteahhitler de çok seviyor.  

Kibar’ın medya yapılanması

Kibar’ın medyadaki en büyük gücü ise yıllardır kamu kurumlarının tanıtım bütçelerini yönlendirmesinden kaynaklanıyor. Uzun yıllara dayanan bu çalışmalar sayesinde bugün istediği gibi kullanabildiği internet siteleri, haftalık ve günlük gazeteler ile köşe yazarlarına sahip olan Kenan Kibar, bu sayede girdiği hiçbir kurumdan boş çıkmadığı gibi istediği zaman da gündem oluşturabiliyor.
Kenan Kibar’ın gücünden dolayı açıktan cephe alamayan çok sayıdaki medya mensubu ise Kibar’ın bu ilişkilerini kullanarak tüm kurumları ve bazı belediye başkanlarını kendisiyle çalışmaya mecbur bıraktığını kulislerde konuşuyor.
Yine iddialara göre sistem şöyle işliyormuş: Kibar’ın amiral gemisi BPR ve diğer şirketleri bir kuruma veya firmaya teklif verip kabul edilmeyince, birden o kurumun ve firmanın internet ortamında ve sosyal medyada başları ağarmaya başlıyormuş. O zaman sahneye çıkan Kenan Kibar anında krizi bitirerek kahraman oluyor ve o sayede parasal alışverişler yıllarca devam ediyormuş. 

Kibar ve tayfasının son icraatı Oktay Yılmaz!

Mesela AK Parti Genel Merkezi tarafından Yıldırım Belediye Başkan Adayı olarak Gösterilen Oktay Yılmaz, daha koltuğa oturmadan Kenan Kibar ve tayfası ile çoktan tanıştı bile. Bilindiği gibi Yılmaz, başkan aday dayı olmadan önce AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı idi. 
Bir gün Kenan Kibar, göreve yeni seçilen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz’ı ziyarete gider ve bu ziyarette kendisine bir teklifte bulunur. İlçenin sosyal medyasının kendi şirketleri tarafından yönetilmesini ve buna karşılık olarak kendisine yılda 24 bin TL ödenmesini talep eder. Oktay Yılmaz ise, ilçenin kıt kaynaklarına göre bu rakamın çok yüksek olduğunu ve bu işlere yatkın olan partili gençlerle bu işi çözeceğini söyler. 
Bu ziyaret sonrası Oktay Yılmaz dediği gibi de yapar ama bu sayede Yılmaz’ın kimseye öyle havadan para dağıtmayacak bir yönetici olduğu da anlaşılır. Konu o zaman kapanır ta ki, Oktay Yılmaz genel merkezin onayıyla ilçe belediye başkan aday adayı olmak üzere istifa edene dek… 

Para vermeyene FETÖ iftirası!

Oktay Yılmaz’ın istifa ettiği bilgisi duyulduktan hemen sonra Kenan Kibar’a yakın ekipler tarafından bir kampanya başlatılır. Yılmaz için sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde hemen FETÖ’cü yaygarası başlatılır. Telefonunda bylock çıktığı iddia edilir. Böyle bir ismin nasıl olup da Yıldırım Belediye Başkanı olacağı sorulur. 
Oysa ki, aynı isim Yıldırım İlçe Başkanı olduğunda bu mihrakların hiç umurunda olmamıştı. Öyle ya, ilçenin imkanları ortadaydı. Dağıtılacak pek de bir şey yoktu ama belediye başkanlığı öyle mi? Nereye el atsalar bu mihraklar için ballı börekler duruyor ve Yılmaz gibi bir isim geldiğinde bütün mamaları kesilecekti! Bunların hiç birinin Yıldırım ya da Bursa umurunda mı sanıyorsunuz! Onlar için önemli olan tek şey kendi menfaatleri. Yoksa başkanların hiç biri umurlarında değil. Oktay Yılmaz bugün bu malum şahsı çağırıp İsmail Hakkı Edebali’nin yaptığı gibi aynı şekilde devam edeceğini söylesin bakın Yılmaz’ı eleştiren bu arsızlar hemen nasıl yağlamaya başlarlar. 
Bugün Edebali’nin arkasından ağıt yakan gazeteci görünümlü çakmalara iyi bakın, onların gözyaşları sadece alamayacakları paralar için. 

Kenan Kibar’ın cevap veremeyeceği sorular

Cevap vermeyeceğini bile bile soralım. Kenan Kibar’ın BPR’si, ortaklarından biri olan Serdar Ömeroğlu’nun Erguvan Medya’sı, Kenan Kibar’ın bağlantılı olduğu günlük ve haftalık gazeteler ile internet siteleri (isimleri bizde saklı) ve diğer yan kuruluşları Yıldırım Belediyesi’ne son beş yılda kaç TL fatura kesmiştir? 
Onlardan bir cevap gelmeyeceği için giderayak Sayın Başkan Edebali belki bir delikanlılık yaparak bu gruba ne kadar ödediğini açıklar. 
Yıllardır suyu ısınıp kaynadığı halde, hakkındaki bin türlü şaibeye rağmen hala o koltukta oturabilen eski BPR çalışanı Okan Kızılkaya da, gidişine sayılı günler kala belki tövbe edip yaptığı işleri ve bu gruplara verdiği paraları açıklar. 
Emin olun bu yazdıklarımızın hiç birisi olmayacak ve yine yapanın yanına kar kalacak. Sayın Oktay Yılmaz, eğer seçilir de o koltuğa oturursanız da sizden en büyük beklentimiz, hiçbir çıkar grubunun tehditlerine boyun eğmeyerek bu çeteleri ve onların içerideki uzantılarını Yıldırım Belediyesi’nden söküp atmanızdır.     
 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0