Kategoriler

İBB’NİN YENİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Maltepe Çınar Mahallesi Sosyal Merkezi’nin temelini attı. 280 milyon liraya mal olacak merkez içinde Alzheimer Gündüz Yaşam Evi, Yuvamız İstanbul ve İBB Kadın gibi birimlerin olacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Her projemizde mutlaka çocuklarımız da var, kadınlar var, gençler var. Her konuda bir ihtiyacı tamamlayan, bir eksiği tamamlayan ya da bir sorunu çözen, çok yönlü bir belediyecilik gayretimiz var” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Maltepe Çınar Mahallesi Sosyal Merkezi”nin temelini attı. Temel atma töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma öncesinde, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Köymen ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. Yeni yatırımlar ve icraatlar yapmaya devam ettiklerini belirten İmamoğlu, “Sizleri daha iyi hizmetlerle buluşturmak için, her konuda adım atmaya devam ediyoruz. Burada tek amacımız, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu amaçla, çok yönlü belediyeciliği sizlerle buluşturmak istiyoruz. Her konuda bir ihtiyacı tamamlayan, bir eksiği tamamlayan ya da bir sorunu çözen, çok yönlü bir belediyecilik gayretimiz var” dedi.

“ÇOK ÇALIŞMANIN ŞART OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

İstanbul için çok fazla çalışmanın mecburiyet olduğunu bildiklerinin altını çizen İmamoğlu, “16 milyona hizmet ediyoruz. Dolayısıyla sizleri layıkıyla temsil etmek, insanlarımıza daha çok hizmeti sunmak için çok çalışmanın şart olduğunun farkındayız. Ve tempomuz yüksek olacak, göreceksiniz. Sizleri açılışlara, temel atma törenlerine, hizmetlerimizle buluşturmaya sıklıkla davet edeceğiz. Siz gelmekten yorulur musunuz bilmiyorum ama biz çalışmaktan yorulmayacağız. Tempomuz yüksek olacak. Tempomuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşımızın hizmetkarı olduğumuzun farkında olacağız. Biliyoruz ki durmadan çalışırsak, milletimize hizmetin hakkını vermiş oluruz. Biliyoruz ki durmadan çalışırsak, İstanbul'umuz gelişmeye devam edecek. O bakımdan yeni yatırımlarla her daim tam yol ileri demeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“PROJENİN BÜTÇESİ 280 MİLYON LİRA”

“Partizanlık yapmadan, hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden, özellikle yaş almış büyüklerimize hizmeti önceleyerek, onlara vefa borcunu ödeyen bir nesil olma gayretiyle, işlerimizi ihmal etmeden başarılı olmaya ve hizmet sunmaya devam edeceğiz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Yaklaşık 280 milyon liralık bütçesi olan bu projemizde; Alzheimer Gündüz Yaşam Evi, Yuvamız İstanbul, İBB Kadın ve otoparkımız olacak. Burada ‘alzheimer’ın dönemin önemli bir problemi olduğunu biliyoruz. Burada destek alan hastalarımız ve yakınlarımızı, özellikle nitelikli insanlarla, nitelik hekimlerle, uzmanlarla burada buluşturmayı hedefliyoruz. Tabii bu yönüyle hem aileleri daha huzurlu hem de alzheimer hastası olan hemşehrilerimize de iyi hizmet etme gayreti içinde olacağız. Burada bir de kreşimizin olması, elbette beni çok mutlu ediyor. İstanbul'a her kazandırdığımız yeni bir Yuvamız İstanbul’un, İstanbul'un geleceğinin ve ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunun farkındayız. Çocuklarımız için ne yapsak, az. Bunların devamını da yapacağız. Göreceksiniz; 100-150 demeden, yüzlerce ‘Yuvamız’ markasını sizlerle buluşturmanın gayreti içerisinde olacağız.”

“HER PROJEMİZDE MUTLAKA ÇOCUKLARIMIZ, KADINLAR, GENÇLER VAR”

Yakında bulunan okuldan çıkan öğrencilerin de temel atma törenine dahil olduğunu gören İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Çocuklar, afişlerle bizi karşıladınız. Helal olsun size. Okulumuzun çocukları dayanamadı aşağıya indiler. Onları yanaklarından öpüyorum. Her projemizde mutlaka çocuklarımız da var, kadınlar var, gençler var. İnşallah o çocuklarımızın her daim hakkını vereceğim, hakkını vermekle onur duyacağım bir duygu var. O da ne biliyor musunuz? Bana ‘Ekrem Abi’ diyorlar ya; gerisi boş. Bana o yetiyor. ‘Başkanım’ lafının çok ötesinde bir duygu bu. O bakımdan buradaki adın birimimizi de önemsiyoruz. Mahalle ölçeğinde hayata geçirdiğimiz, ‘İBB Kadın Merkezi’, kadınların çok yönlü taleplerini de karşılayacak, sorunlarına çözüm olacak merkezler haline gelecek. Bu çok fonksiyonlu alanlar, İstanbul'un her mahallesine yayılsın istiyoruz. İçinde birçok fonksiyonu barındıran bu güzel tesisimiz, şimdiden İstanbul'umuza hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. İstanbul, ‘Yeni yatırımlarla tam yol ileri’ demeye, güzelleşmeye, hayatı güzelleştirmeye devam edecek.”

Konuşmaların ardından butonlara basılarak, Maltepe Çınar Mahallesi Sosyal Merkezi’nin temeline ilk harç döküldü.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA
NECMİ İNCE YAZDI:MUSTAFA BOZBEY ’’İŞTEN ÇIKARTMA YOK AMA PERSONEL ALACAĞIZ!’’
ANKARA
Bakan Göktaş:“887 milyon TL ödeme hesaplat hesaplara yatıyor”
TÜRKİYE
2024 LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KADIN İSTİHDAM ORANI YÜZDE 11,2’YE YÜKSELDİ
ANKARA
Ankara’da 9 bin 861 konut satıldı
ANKARA
MANŞETX GAZETESİ BURSA VE ANKARA'NIN 13.YIL 345'İNCİ HAZİRAN SAYILARI ÇIKTI
ANKARA
NATO'da geleneksel aile fotoğrafı
ANKARA
ANKARA BELEDİYESİ EKİPLERİ YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN BAYRAM TEMİZLİĞİNDE
BURSA
Başkan Bozbey, Büyükşehir ailesiyle bayramlaştı
DÜNYA
Eylem Tok ve oğlu yakalandı!
AYDIN
Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’nde kırıma uğradı!